Allroundøkse

Øksen er en stor hjælp, når du skal hugge brænde til lejrbålet eller fælde mindre træer. Den er pålidelig og intuitiv at bruge, så det ikke kræver den store erfaring, før du hurtigt er i gang med at svinge den.

Skal du bruge en god allround økse, er du kommet til det rigtige sted. Med en allround økse kan du let klare de mest basale behov, når du er på spejderlejr eller midt i vildmarken og skal ordne brænde og bygge shelter.

Hos Outdoorpro har vi en række gode kvalitetsøkser, der kan bruges til mange forskellige formål, og selvfølgelig har vi også allround økser på lager.

Mere information om Allroundøkse

Allround økser til ethvert formål

En allround økse er et godt valg, hvis du vil kunne lave flere opgaver på tur og i lejren. Du kan med en allround økse:

  • Hugge brænde
  • Fælde buske og mindre træer
  • Snitte træ til

Der er derfor ikke mange opgaver for øksen, som du ikke vil kunne løse med en allround model. Vi har flere forskellige udgaver i vores sortiment, så du kan finde den helt rigtige til dine eventyr.

Det skal du overveje før køb af økse

Inden du klikker køb, er det en god idé, at du overvejer, hvilken økse der bedst opfylder dine behov. Derfor kan du med god grund stille dig selv de nedenstående spørgsmål, når du er på jagt efter en god allround økse.

Hvilken størrelse skal øksen have?

En mindre og mere kompakt økse er en fordel, hvis din oppakningsplads er begrænset. Den vil fylde mindre i rygsækken, og de mindste modeller kan endda hænge fra dit bælte og spare ekstra plads.

En større økse har et længere skaft, der gør den brugbar med begge hænder. Det giver ekstra kræfter til dine hug, så du kan hugge igennem selv større stykker træ og brænde. Skal du være afsted over længere tid, hvor der skal hugges meget brænde, kan du overveje, om en større økse er en fordel.

Hvor tung må øksen være?

Én ting er størrelsen, men en helt anden sag er vægten. Størrelse og vægt følges ofte ad, men der kan være individuelle forskelle fra økse til økse.

Vægten af din oppakning kan være afgørende for, om du kommer gennem turen med god energi. Jo lettere din oppakning er, jo længere vil du også kunne bære den. Du kan derfor overveje, hvor tung din økse kan være i forhold til resten af din oppakning, så du ikke pakker med for høj en vægt.

Hvilke formål skal øksen bruges til?

En allround økse er god til rigtig mange ting, men den kommer også til kort overfor visse opgaver. Eksempelvis er det bedre, at du vælger en snedkerøkse, hvis dit formål er at bearbejde og formgive træ til bjælker, møbler eller redskaber.

Du kan dog løse de fleste opgaver i lejren eller på turen med en allround økse. Det er derfor et godt valg, hvis du har flere forskellige grunde til at medbringe en økse.

Pas godt på din allround økse

En allround økse kan bruges til utallige formål, og derfor bliver den hurtigt din faste følgesvend i naturen. Skal din økse præstere det bedste, den kan, så skal den vedligeholdes.

Du bør efterse din økse hver gang, du har haft den med på tur. Øksehovedet skal holdes rent for skidt og snavs, og du kan med fordel slibe æggen, hvis den er blevet sløv.

Hos Outdoorpro har vi både slibesten og strygestål i sortimentet, så du kan holde din æg knivskarp til alle dine eventyr i naturen.

Giv gerne din økses hoved en anti-rust-olie, mens skaftet har godt af linolie. Har du oveni et læderhylster til din økse, så bør du vedligeholde læderet med en læderfedt. Du finder smarte vedligeholdelsesprodukter hos os, hvis du skal vedligeholde din allround økse korrekt.

Køb allround økse hos Outdoorpro

Er du på udkig efter en god allround økse, så har vi helt sikkert en smart model til dig hos Outdoorpro. Vi forstår, hvor vigtigt godt og pålideligt udstyr er, når du står midt i vildmarken. Derfor får du også kun kvalitetsprodukter, når du handler hos os.

Med en allround økse fra Outdoorpro har du udstyret i orden, før du drager afsted. Har du brug for hjælp til at finde den helt rigtige model, så kan du altid kontakte os. Vores kundeservice har stort indblik ikke kun i vores sortiment, men også i de udfordringer du kan møde i naturen. Vi guider dig derfor gennem udvalget, så du kan finde den rigtige allround økse til dine eventyr.