Vi bygger om i dag. Beklager, hvis det roder :-)

Klatring

Da klatring er en af de mest udbredte sportsaktiviteter i verden, hvor antallet af udøver stiger hele tiden, er det også vigtig at det bliver gjort med grej der er i orden. Derfor får du kun det gode klatregrej fra Outdoorpro. Vi har nøje udvalt de bedste produkter så du kan komme til tops uden problemer.

FALCON Mountain Harness
CORDEX Rappelling Handsker

CORDEX Rappelling Handsker

Petzl
Powerloc Expert SP 5mm - 100meter
Powerloc Expert SP 4mm - 100meter fra tyske Edelrid

Powerloc Expert SP 4mm - 100meter

Edelrid

Mere information om Klatring

Klatring er en solosport, men den kan egentlig ikke udføres uden en makker. For når du skal til tops er det vigtig at du har en der sikre dig, en såkalt fodmand (Belayer på engelsk).
En selvstændig sport, hvor det gælder om at finde den rigtige rute op ad stejle klippe- eller vægge.

Der findes mange former for klatring. Det er delt op i tre forskellige former. Sport - Profesionel - Tactical

Sportsklatring, her klatre du efter en rute op. Det kan være i en hal hvor der er en væg som skal bestiges, med forskellige sværhedsgrader. Eller en klippeside der skal bestige, dette kan vare over flere dage, hvor der skal overnattes på siden af bjerget. Samt bjerbestigning over isklipper går under sportsklatring. Her bruges der ishackser til at holde fast med, og store pigsko, der bliver monteret på støvlerne


Profesionel klatring, er for de seje folk i branchen. De hænger på siden af en vindmølle og laver reprationer, eller klatre op og skifter et vindue på ydersiden af en meget høj bygning. Her rappeller de ofte ned. Her kan de også vaske vinduer på turen ned. Ja det kan være helt over til redningsfolk som bliver hejst ned for at hjælpe en tilskadekommende. 

Tactical er til militæret eller politi enheder der skal hejses ned fra bygninger for at overtage kommandoen igen, ja selvgar på skibe der er blevet kabret, som skal generobers fra fjenden.
Her er tactical produkter der f.eks ikke laver kliklyde når du spænder en karabin fast. Her er alt oftest sort, for at kunne blive holdt usynligt om natten. 

Så klatring kan være meget forskellige, men klatring kom rigtig først på det danske landkort i 1980'erne da de første klatrehaller kom i danmark. Der var det dog ikke mange der kendte til det. Men dette ændrede sig i 1990'erne og frem til nu, hvor tilstrømningen har været støt stigende.