Skiundertøj til mænd

Skiundertøj til mænd

Vælg det rigtige skitøj til turen

Det er virkelig vigtigt at vælge det rigtige skiundertøj inden skiferien. Hvis du nogensinde har prøvet at stå på ski med skiundertøj der kradser, sidder dårligt eller simpelthen ikke kan holde dig varm eller tør, ved du hvor vigtigt det er.

Køb skiundertøj til mænd online her 

Hos OutdoorPro.dk har vi gjort det endnu nemmere at handle det rigtige skiundertøj online. Vi har samlet det bedst sælgende, mest populære og absolut bedste skiundertøj fra norske Aclima lige her på siden, så du har et samlet overblik. Du bestiller blot online, og vi sender til dig - hurtigt og nemt.

Hvordan vælger jeg det rigtige skitøj?

Egentlig er det forholdsvis simpelt at vælge det korrekte. Der er 3 ting du virkelig bør være opmærksom på og overveje kraftigt. De tre ting er, at tøjet skal være:

  • Svedtransporterende - Gør at du flytter fugt væk fra kroppen, og dermed ikke bliver kold på det inderste lag. Uld har en helt fantastisk egenskab til at flytte fugt. Faktisk, som en lille bonus, tager uld heller ikke imod lugt.
  • Hurtigtørrende - Hvis du er våd tæt på kroppen, kommer du lynhurtigt til at fryse. Det kan naturligvis skabe ubehag, men kan også medvirke til røde slidmærker på kroppen, som ødelægger resten af skiferien.
  • Isolerende - Hold dig varm med uld tæt på kroppen. Skulle dit skiundertøj i uld blive fugtigt, isolerer det faktisk stadig mod varmen, samtidig med at det trækker fugten væk. Desuden er det vigtigt, at det inderste lag har en isolerende effekt vha. tøjet og luftlaget det skaber. Se her f.eks. Aclimas WoolNet.

Hos OutdoorPro.dk har vi ofte fået spørgsmålet hvad syntetisk skiundertøj er.

Egentlig har syntetisk stof en række gode egenskaber. Det er ofte ganske let og er effektivt til at transportere sveden væk fra kroppen og ud til næste lag.

Grunden til vi normalt ikke anbefaler syntetisk skiundertøj er, at det ikke isolerer nær så godt som uld, samt at det nemt tager imod lugt - især ved hyppig brug, hvilket skiundertøj i uld ikke gør. Desuden er ulden i højere grad temperaturregulerende, både hvis du får det for varmt ved høj aktivtet, eller koldt ved lavere aktivitet eller temperatur. Derfor er vores klare anbefaling og holdning, at skiundertøj bestemt bør være i uld. 

Enkelte har spurgt på bomuld som et alternativ, så lad os slå det fast, at bomuld intet har med skiundertøj at gøre(!) Det har nemlig den egenskab, at det absorberer sveden, men på ingen måde kommer af med den igen, og det er jo direkte kontra formålet med skiundertøj. Bomuld ender med at give dig en kold og klam fornemmelse, og det er ikke rart på din skiferie. 

Uldtøj er og bliver det mest optimale skiundertøj

Som nævnt ovenfor, så er uld et godt og oplagt valg som skiundertøj, og på mange måder et bedre alternativ end syntetiske stoffer. Hvis du samtidig vælger at købe uldtøj i merinould, får du det bedste af det bedste som uld kan tilbyde. Merinoulden er den uldform med de fineste fibre, og du undgår derfor kradsende og ubehageligt uldtøj, som gør din tur meget bedre. Samtidig giver merinould dig alle uldens fordele, som vi har beskrevet ovenfor. Du kan læse mere om merinoulden her, så du virkelig kan få øjnene op for det alsidige og naturlige fiber.

Da merinould er det bedste uld til skiundertøj, forhandler vi selvfølgelig Aclima, som laver alt deres tøj i merinould af den bedste kvalitet. Med tøj fra Aclima bliver skiferien til en leg, og du kan sammensætte dig den optimale skibeklædning, og være sikker på at få en god tur. Husk at være opmærksom på, at skiundertøj skal have den rigtige pasform. Løst skiundertøj har ikke samme isolerende og fugttransporterende effekt som tætsiddende tøj. Det er naturligvis også vigtigt at mellem- og yderlag passer, da du ellers vil komme til at fryse.

Er du i tvivl om noget, så spørg os gerne inden du køber dit skiundertøj online. 

Se hele vores store udvalg af uldtøj lige her, og læs endelig mere om Aclima her!

Har du brug for skiundertøj til kvinder, så klik her.

 

Mere information om Skiundertøj til mænd

Hvis du ikke finder det du søger til din skitur her, så klik over på vores side med Aclima, og se hele det store udvalg. Til din skitur vil vi hovedsageligt anbefale enten deres LightWool eller WarmWool-serie, som burde passe til de fleste af dine behov. Vælg LightWool hvis du regner med at være meget aktiv på løjperne, eller det ikke er særlig koldt. Vælg derimod WarmWool hvis du skal ud og stå på ski i meget koldt vejr. Takket være uldens fugtspredende og tempererende evner, vil du stadig med varmt uldtøj opleve, at du bliver ventileret.

Hvis du gerne vil se godt ud til afterski, eller bare vil slappe af i skihytten med venner eller familie, så er det oplagt at vælge Aclimas DesignWool. DesignWool er mønstret uldtøj, der er virkelig behageligt at gå i, og som har en flot skandinavisk æstetik.Hvis du gerne vil have noget der er super afslappende at gå i, så vælg Aclimas FleeceWool

Hvis du er meget bekymret for at komme til at fryse, og gerne vil undgå det for alt i verden, så skal du kigge på enten HotWool eller DoubleWool-serien; så er du sikker på at holde varmen! Vær her opmærksom på ikke at "overklæde" dig, så du ender med at have det alt for varmt, og ikke rigtig kan få tøjet af. Disse to serier er beregnet som undertøj til meget kolde temperaturer, og bør derfor anvendes som tiltænkt. Uanset hvad du ønsker, så kan du finde det fra Aclima, så det er bare med at give sig i kast med det!

 

DesignWool, for et bedre look