Snedkerøkse

Elsker du at arbejde med træ? Så kan en snedkerøkse være en stor hjælp både i værkstedet og i lejren. Det kræver lidt snilde, men med en god økse til snedkerarbejde kan du let skabe dine egne shelters, møbler og redskaber. Det giver en stor tilfredsstillelse at se træet forvandle sig mellem hænderne på dig, når du arbejder med en økse.

Her hos Outdoorpro ved vi, hvor vigtigt de rigtige redskaber er. Derfor har vi også et bredt udvalg af smarte økser, så du kan skabe dine egne kreationer ud af råt træ.

Mere information om Snedkerøkse

Skab dine egne kreationer af træ med en snedkerøkse

Med snedkerøksen er det nemt at skabe alt fra praktiske ting til lejren til pyntegenstande, der minder dig om dine eventyr. Det er derfor et uundværligt værktøj for dig, der elsker at se en rund træstamme forvandle sig til alt fra borplader og bærende bjælker til dejfade og smørknive.

Snedkerøksen er særligt udviklet til træarbejde. Den største forskel på en snedkerøkse og mange af de andre typer økser, du kan få, er æggens form. På mere almindelige økser vil æggen ofte være rundet af, men sådan ser en snedkerøkse ikke ud.

Det er let at genkende den på æggens form, der er lige, lang og tynd. Du får derfor ikke en rund æg, men derimod en lige æg, der er perfekt til at formgive træ.

Få stor kontrol med en snedkerøkse

Når du holder på en snedkerøkse, vil du let kunne styre den med én hånd. Skaftet er kortere end på andre økser, så vægtfordelingen passer til, at du kan bruge øksen med en enkelt hånd.

Ofte vil du også holde længere oppe af skaftet på en snedkerøkse i forhold til andre økser, så du får ekstra kontrol. Det er en fordel, når du bearbejder træ, fordi du kan styre træet med din ikke-dominerende hånd og samtidigt får fuld kontrol over øksens æg.

Når æggen mister sin skarphed, er det vigtigt, at du sliber din økse med jævne mellemrum. En snedkerøkse skal slibes skarpt med en vinkel på 30o eller mindre. Hold det for øje, når du køber en økse, så du ved, hvordan den skal vedligeholdes og anvendes.

Du kan selvfølgelig finde både slibesten og strygestål hos os, hvis du vil vedligeholde din økse korrekt.

Køb din snedkerøkse hos Outdoorpro

Er du på jagt efter en økse, der gør det nemt at skabe dine egne ting i træ, så er du havnet det helt rigtige sted. Vi har hos Outdoorpro en række af gode snedkerøkser, der gør det let og ligetil at bearbejde træ til nye former og formål.

Uanset hvad du drømmer om at hugge til og bygge, så har vi helt sikkert en økse til dig. Vi har mange forskellige snedkerøkser og andre økser i sortimentet, så du har meget at vælge mellem.

Har du brug for hjælp til at finde øksen til dine eventyr, så kan du altid kontakte os. Vores kundeservice guider dig gerne i udvalget, så du får en god og pålidelig røkse, der opfylder dine behov.