Udgivet d. 04-06-2021

Trangia Guide - Vi guider dig til det rigtige sæt fra Trangia

Skal du lave mad i det fri, når du er på vandretur eller campingferie, så er et Trangia sæt så godt som uundværligt. Den svenske producent Trangia har siden deres begyndelse i 1925 fremstillet praktisk køkkenudstyr til brug udenfor uanset vind og vejr.

Du finder hos OutdoorPro en lang række smarte Trangia sæt og ekstra tilbehør, der gør enhver til kok under åben himmel. Med Trangia er det intet problem, når der skal laves morgenkaffe, serveres mad og forkæles med lækre snacks på farten.

Det ultimative køkkenudstyr til naturoplevelserne

Trangia er et meget kendt svensk mærke, der laver det ultimative køkkenudstyr til dine naturoplevelser. Kvaliteten er altid helt i top, og gennem mange år er Trangia blevet synonym med madlavning i det fri.

Trangia sæt er nemme at pakke ned og tage med på farten, fordi de er lavet til overlevelsesturene, hvor du ikke har adgang til køkkenets nemme løsninger. Sættet er kompakt, så det ikke fylder uhensigtsmæssigt i din rygsæk eller taske, og du kan hurtigt pakke det ud.

Når sulten melder sig, skal du blot sætte sættet op, og du er hurtigt i gang med at lave aftensmad eller varme vand til en kop kaffe fra morgenen af. Derfor er Trangia sæt også helt oplagte, hvis du skal bruge et smart sæt til at lave mad, når du er på overlevelsesture, camping eller bare vil lave mad under åben himmel.

Hos OutdoorPro finder du et bredt udvalg af forskellige sæt og ekstraudstyr, så du kan komme i gang med at kokkerere uanset tid og sted.

Historien bag svenske Trangia

Trangia er startet i 1925 i Sverige som en klassisk familievirksomhed, der siden 1930’erne har sendt solidt og pålideligt køkkenudstyr til camping på markedet. Målet var at ende med et komplet og praktisk sæt, hvor brænderen bruger flydende brændstof. Flydende brændstof er både nemt at bruge i praksis og effektivt, og i dag kan du få smarte sæt fra Trangia med brændere til flydende brændstof, der er lige til at tage med på farten.

I dag produceres Trangia-køkkenerne stadig i den selvsamme svenske by, hvor virksomheden tog sin spæde begyndelse. Alle produkterne testes under blandt andet forhold lig det vind og vejr, du kan ende i, når du er ude i fri natur. Det er din garanti for, at Trangia sæt kan bruges selv under hårde vindforhold, når du skal stille sulten ude i naturen.

Du finder selvfølgelig også et bredt udvalg af forskelligt smart tilbehør, der gør oplevelsen med at lave mad i det fri lidt bedre. Blandt andet kan du finde smarte håndtag, brændere og betræk, men du kan også finde ekstra pander, gryder og kedler, så du har udstyret helt i orden.

Stormkøkkenet – derfor skal du vælge Trangia

Trangia sæt kaldes også for et stormkøkken. Navnet kommer af, at det er muligt at lave mad med sættet uanset vejrforholdene - også i stormvejr.

Et sæt består altid af henholdsvis en spritbrænder og en række forskellige gryder, pander og kedler, du kan bruge direkte på brænderen.

Det gode ved et Trangia sæt er, at du kan sammensætte det, så det passer netop til dine behov. Du kan skabe dit eget sæt med de forskellige pander, gryder og kedler, som du har brug for på dine oplevelser i naturen. Det skal nok tjene dig i mange år og give madglæde, hvor du end medbringer det.

Uanset om du skal alene afsted, eller hele familien inklusiv børn skal opleve det frie liv, så kan du få et Trangia sæt, der passer til størrelsen på gruppen. Hos os kan du altid finde ekstra gryder, pander og kedler, som du kan købe til dit sæt og opgradere det med. Reservedele kan vi også være behjælpelige med hos OutdoorPro.

Hvad består et Trangia sæt af?

Et Trangia sæt består af en række ting, der gør det nemt at lave mad under åben himmel. I et sæt vil du ofte finde:

  • Brænder
  • To-delt vindskærm
  • Pande
  • Gryde
  • Kedel
  • Tang til at bruge som håndtag til gryder og pander
  • Rem til at spænde sættet sammen med

Ofte vil der være flere gryder med til ét sæt, hvis du køber en af vores praktiske pakkeløsninger med et fuldt sæt fra Trangia. Det er dog helt op til dig, om du foretrækker et praktisk sæt klar til afgang, eller du hellere vil stykke dit eget sammen.

Det skal du overveje, før du køber Trangia sæt

Der er en række ting, du bør overveje, før du investerer i et af vores smarte Trangia sæt her på siden. Derfor har vi her samlet en overskuelig oversigt over de ting, du skal have i mente, når du vil købe et praktisk sæt fra Trangia.

Sprit eller gas?

Det er op til dig, om du foretrækker at kokkerere i det fri over en sprit- eller en gasbrænder.

Et sæt med spritbrænder er den billigste løsning. Det gode ved spritbrænderen er, at sprit brænder uden generende lyd og kan fås i almindelige supermarkeder.

Ulempen kan være, at sprit tager længere tid om at varme gryder og pander op, og at bunden af dem soder til. Det kan også være besværligt at justere varmen, fordi du skal have dit udstyr af blusset først.

En gasbrænder til Trangia sæt er lidt dyrere, men der er også fordele at høste. For det første varmer gas hurtigere op og er lettere at justere temperaturen med. Samtidigt vejer en gasflaske mindre end sprit, så du kan spare kilo i oppakningen. Gas er dog både dyrere at investere i end sprit, og nogle steder i udlandet er de svære at få fingrene i.

Det er også muligt at bruge en særlig adapter, hvis du har en brænder, der kan bruge begge typer brændstof. Så er du altid dækket ind, uanset dine muligheder i ind- og udland.

Vi har både sprit-, gas- og multi fuel-brændere i sortimentet, så du kan vælge frit, hvad der bedst passer til dine behov.

Hvilken størrelse?

Trangia sæt kommer i forskellige størrelser, så det er værd at overveje, hvad der både passer til dine behov og fylder mindst muligt i din oppakning. De forskellige sæt er inddelt i 3 størrelser, hvor:

  • Mini-trangia passer til 1 person
  • Serie 27 passer til 1 til 2 personer
  • Serie 25 passer til 3 til 4 personer

Til den største model, kaldet serie 25, medfølger en pande med en diameter på 22 cm. og 2 gryder på henholdsvis 1,5 og 1,7 liter.

Sættet serie 27 til 1 til 2 personer er en tand mindre, mens mini-trangiaen kun kommer med én enkelt gryde på 0,8 liter og en pande med en diameter på 15 cm.

Skal du afsted alene eller sammen med andre, er det nemt at vælge det bedste sæt ud fra antallet af personer på turen. Har du brug for ekstraudstyr, kan du selvfølgelig tilkøbe det og selv opgradere dit sæt med vores smarte produkter her på siden.

Når sættet er pakket helt sammen, vil det ofte ikke fylde mere end, hvad der svarer til en halv fodbold. Du skal derfor ikke tænke på, hvordan du får gryder og pander ned i rygsækken med et smart sæt fra Trangia.

Materialet?

Trangia kommer i 2 forskellige materialer, der har hver deres fordele og ulemper. Du kan enten få sættet i ultralet eller hårdanodiseret aluminium.

Det klassiske sæt er fremstillet af den ultralette aluminium, der forkortes UL og har en lys grå nuance. Du kan fint nøjes med denne type sæt, hvis du ikke bruger det så ofte.

Du kan dog også vælge den hårdanodiserede aluminium, hvis du vil have et stærkere og mere holdbart sæt. Forkortelsen for denne type materiale er HA og har en mørkere grå farve. Sæt i dette materiale er oftere dyrere, end de lette sæt i aluminium, men de holder også bedre til knubs og slag.

Med eller uden non-stick?

Der er altid en risiko for, at maden brænder på, hvis du er uopmærksom et øjeblik. Ude i naturen kan der være mange forstyrrelser, hvor du skal fjerne øjnene fra gryden eller stegepanden.

Med en belægning af non-stick er rengøring altid let, når du har lavet mad. Belægningen forhindrer, at mad kan gro fast i bunden og gøre det svært at gøre dit udstyr rent igen.

Særligt hvis du skal lave større måltider såsom spejlæg eller kød, kan det være nødvendigt med non-stick. Skal du blot koge vand til færdigretter og kaffe, kan du nøjes med gryder og pander uden teflon.

Hvis du vil finde pander og gryder med non-stick, så har de altid et efternavn i form af et tal fra 3 til 6. Du kan både finde gryder og pander med og uden non-stick her hos os på OutdoorPro.

Ekstratilbehør?

Det sidste, der er værd at overveje, når du er på jagt efter det ultimative sæt til madlavning i det fri, er ekstraudstyr.

Særligt kan du overveje, som du kommer til at savne en kedel, eller om du godt kan undvære den. Ofte er kedlen noget, du skal købe ved siden af dit sæt. For te- og kaffedrikkere er den en stor hjælp, når du skal varme vand let og bekvemt på farten. Du kan få 2 forskellige størrelser på henholdsvis 0,6 og 0,9 liter.

Du kan også vurdere, om det vil være praktisk med ekstra gryder, smarte etuier til opbevaring eller måske en multidisc, der fungerer som låg, dørslag og skærebræt på én og samme tid.

Uanset hvilket ekstraudstyr, du skal bruge, så finder du det helt sikkert her i vores store sortiment af Trangia-udstyr.

Nemt at tage med dig på farten

Grunden til Trangia sættets store succes er, at det er en praktisk, let og kompakt løsning på problemet med at lave mad i det fri. Det kræver ikke en masse ekspertviden at bruge sættet, der er lavet så alle kan betjene det – nybegyndere som øvede outdoor-entusiaster. Selv de allermindste kan være med og hjælpe med madlavningen, så længe en voksen holder øje med brænderen.

Sættet er designet, så alle delene passer sammen. Det betyder, at du nemt kan få plads til dit Trangia sæt i rygsækken. Når du skal have fat i potter og pander, er sættet nemt at pakke ud og sætte op.

Køb dit Trangia sæt hos OutdoorPro

Har du forelsket dig i de smarte sæt fra Trangia, eller vil du bare have noget af det bedste udstyr til dine oplevelser i den fri natur, så er du landet det helt rigtige sted. Hos OutdooPro har vi en bred vifte af både smarte sæt og ekstraudstyr, så du kan sammensætte dit unikke Trangia sæt.

Har du brug for hjælp til at vælge de rigtige produkter, så kan du læse meget mere om dem ved at klikke på dem. Vores kundeservice sidder også altid klar til at besvare dine spørgsmål og vejlede dig i vores udvalg.

Uanset om du bare vil varme lidt vand til kaffen en morgen på campingpladsen, eller du vil kokkerere til hele familien midt i de norske fjelde, så er Trangia med dig. Det er en kompakt, praktisk og effektiv måde at sikre gode madoplevelser både til dig selv og andre outdoor-entusiaster i det fri.