Vi bygger om i dag. Beklager, hvis det roder :-)

Løbestrømper

Det er ikke kun dine sko der er vigtige når du løber, men i høj grad også dine løbestrømper. Mange undervurderer løbesokkerne og har derfor risiko for vabler og ubehag under og efter løbet. De rigtige løberstrømper øger dermed din performance og holder dine fødder tørrer og klar til at tage imod de udfordringer du stiller dine fødder – Uanset om det er Marathon, trail, OCR eller orienteringsløb.
Både længden, pasformen og materialet er vigtigt at holde øje med når du skal vælge dine nye løbesokker. Det er nemlig vigtigt at få præcist de egenskaber du søger ved dine nye løbesokker.

Bliv inspireret blandt vores mange modeller og varianter, du finder let dine løbesokker online lige her. Er du i tvivl om hvilke strømper du skal købe, kan du læse vores mini guide her.

Ankle Socks 2-pack Grey/Nature

Ankle Socks 2-pack Grey/Nature

ACLIMA
Ankle Socks 2-pack Iron Gate-Jet Black
30%
Falke Energizing Cool Dame Løbestrømpe - outdoorpro.dk

Falke Energizing Cool Dame Løbestrømpe

Falke
30%
Falke Energizing Cool Herren Løbestrømpe - outdoorpro.dk

Falke Energizing Cool Herren Løbestrømpe

Falke
Køb ACLIMA Løbesokker (2-pak) Sort hos Outdoorpro.dk - Altid på lager.

ACLIMA Løbesokker (2-pak) Sort

ACLIMA
30%
Falke RU4 cushion sort – dame
30%
Falke RU4 cushion sort – herre

Guide til at vælge de helt rigtige løbestrømper

Husk at købe løbestrømper til dine løbeture. Løb aldrig i almindelige tennissokker eller andre sokker i bomuld. Bomuld er gode til andre formål, men aldrig til løbestrømper. De svulmer op og suger fugten fra dine fødder istedet for at aflede den.
Desuden er der større risiko for vabler, gnavesår og andet ubehag, når fødderne ikke kan komme af med varmen og fugten. Og nej, løbestrømper behøver bestemt ikke koste en formue. Typisk fra 50kr og op efter. 

Sommerstrømper til løb

Temperaturen er naturligvis høj om sommeren, hvilket kan give svedige fødder og dine fødder kan hæve en anelse. Derfor er der mange løbere der gerne løber med sokker uden skaft, hvilket giver øget ventilation. Løbestrømper til sommeren er normalt med ekstra ventilation og åndbarhed, især på overdelen og omkring vristen. Svedtransporten er i tot, og vi ser ofte sommerstrømper til løb designet i uld, polyester, elastan og nylon.


Uldstrømper til løb

Merino uld er noget at det blødeste og mest åndbare materiale du kan finde, hvilket er vigtige egenskaber til en god løbestrømpe – faktisk til brug hele året. Uld tørrer hurtigt og kan isolere selvom det bliver vådt.
Faktisk beskytter de luftige uldfiber mod både kulde og varme. Derfor føles uld kølende om sommeren og varmende om vinteren.
Uldløbesokker ses også tit som en kombination af uld og kunststoffer, som kombinerer slidstyrke med høj åndbarhed. Mange trailløbere har uldsokker som deres absolut fortrukne løbesokker, da uldsokker kan benyttes i alt slags vejr.

Du finder løbesokker i uld fra ACLIMA og Falke hos OutdoorPro.dk

Vinterstrømper til løb

Løbestrømper til brug om vinteren er kraftigere end andre løbestrømper og her anbefaler vi i høj grad løbestrømper i uld. Ulden holder kulden ude, men lukke ikke varmen inde. På den måde holder du en optimal temperatur på dine fødder. Husk at en vinterløbesok fylder en anelse mere i dine sko end sommerløbestrømper. Vinterløbestrømper skal naturligvis stadig være åndbare.

Kompressionsstrømper til løb

Er ofte brugt ved lange ture og maratonløb, hvor støtte omkring musklerne mindsker vibrationerne. Derved giver du dine muskler ro til at arbejde og dermed yde sit yderste på hele turen og hjælper med at mindske risikoen for skinnebensbetændelse. Bruges i høj grad også, hvis du har problemer med netop skinnebensbetændelse eller akillessenerne. Effekten er ligeledes god i restitutionsperioden efter træning, da de er med til at mindske hævelser på fødder og underben.