Vi bygger om i dag. Beklager, hvis det roder :-)

Hovedbeklædning

Har du prøvet at vende hjem fra en hike i de Norske fjelde en sommer og være fuldstændig solbrændt med solbrille-afmærkninger? For at undgå den skarpe højfjeldssol, kan du investere i hovedbeklædning, der kan være med til at beskytte dit ansigt. På de kolde vinterdage er ordentlig - og gerne ulden - hovedbeklædning et must, da vinden kan suse om ørerne og gøre hovedet koldt. Læs med og få tips til, hvilken type hovedbeklædning, du skal vælge.

UA Tactical Patch Cap

UA Tactical Patch Cap

Under Armour
Waterproof Bobble Hat

Waterproof Bobble Hat

Sealskinz
Sealskinz Thetford Beanie

Sealskinz Thetford Beanie

Sealskinz
ACLIMA Warmwool Jib Beanie Cerise

ACLIMA Warmwool Jib Beanie Cerise

ACLIMA
ACLIMA Warmwool Jib Beanie Sort

ACLIMA Warmwool Jib Beanie Sort

ACLIMA
ACLIMA Warmwool Jib Beanie

ACLIMA Warmwool Jib Beanie

ACLIMA
UA HeatGear Tactical Hood

UA HeatGear Tactical Hood

Under Armour
Sealskinz Winter Hat

Sealskinz Winter Hat

Sealskinz

Hovedbeklædning, der skærmer mod sol

Som nævnt kan den skarpe højfjeldssol være hård mod ansigt og øjne. For at beskytte huden og øjnene mod den blændende sol, kan du overveje en klassisk kasket, der kan give dig skygge. Med en klassisk kasket kan du få nok skygge til at udføre et godt stykke arbejde. Du vil ligeledes opleve, at det bliver lettere at samle bær, brænde eller vand ved floden, når du kan se uden besvær.

Et andet eksempel på hovedbeklædning, der kan give dig beskyttelse mod solen, er for eksempel en Rain Hat fra Sealskinz, som du kan bruge både til at skærme mod regn og sol. Hatten har en god bred skærm, der kan skygge for solens stråler, og skulle den blive for varm, kan man skubbe den ned over ryggen og bære hatten med halsen i den tilhørende snor.

To typer huer til to aktivitetsniveauer

Er du på trekking med fuld oppakning i vintersæsonen, er det vigtigt at klæde sig i lag, der kan være med til at gøre det lettere at tage lag af eller på undervejs - alt efter dit aktivitetsniveau. Dette princip gælder naturligvis også for din hovedbeklædning, og her kan du overveje at investere i to typer huer; én til højt aktivitetetsniveau og en anden hue til at give varme, når du opholder dig passivt. En hue til det høje aktivitetsniveau kan du bruge, når du er undervejs - enten under en ulden hue eller alene, hvis der ikke ligefrem er -20 grader.

Varm hue til passivt aktivitetsniveau

Huer til det passive aktivitetsniveau egner sig til at give varme, når du sidder ved bålet om aftenen eller lægger dig til at sove i soveposen. Et eksempel på en god, varm hue vil være en Waterproof Bobble Hat, som er vandtæt og giver dig en omsluttende varme omkring ører og pande. Denne hue er en smule længere end de almindelige løbehuer, og det giver mulighed for at trække den godt ned over hovedet.