Vi bygger om i dag. Beklager, hvis det roder :-)

Strømper & Sokker

Flere mener, at man kan undgå sygdom og kuldskær, så længe man holder sine fødder varme og tørre. Der er en del sandhed i udsagnet, og særligt når man er på tur i det fri, vil man mærke, hvor hurtigt kroppen køles ned, hvis man har våde, kolde fødder.

De fleste strømper til trekking er fremstillet i gode uldmaterialer, fordi det er det bedste og varmeste materiale, der findes, når man skal holde fødderne varme. Ulden formår at holde dine fødder varme, selvom ulden er fugtig. Et par gode, høje uldsokker fortjener en plads i din oppakning, medmindre du allerede har et par på fødderne.

Køb ACLIMA Løbesokker (2-pak) Sort hos Outdoorpro.dk - Altid på lager.

ACLIMA Løbesokker (2-pak) Sort

ACLIMA
ACLIMA Løbesokker (2-pak) grøn

ACLIMA Løbesokker (2-pak) grøn

ACLIMA
Oversock, Pink

Oversock, Pink

Sealskinz
Oversock, Gul

Oversock, Gul

Sealskinz
MTB Mid Knee, Sort

MTB Mid Knee, Sort

Sealskinz
Falke Snowboarding sok SB2 Sort - Dame

Falke Snowboarding sok SB2 Sort - Dame

Falke
ACLIMA Wool Liner sok, uld sokker

ACLIMA Wool Liner sok, uld sokker

ACLIMA
ACLIMA Warmwool sokker

ACLIMA Warmwool sokker

ACLIMA
ACLIMA Løbesokker (2-pak) blå

ACLIMA Løbesokker (2-pak) blå

ACLIMA
ACLIMA Hunting sok i uld

ACLIMA Hunting sok i uld

ACLIMA
ACLIMA Hotwool socks, uldsokker

ACLIMA Hotwool socks, uldsokker

ACLIMA

Varme fødder kræver plads

Der findes rigtig mange anerkendte brands, der designer og fremstiller kvalitets sokker til trekking og løb. På de varmere dage er det klart, at du kan nøjes med et par tynde bomuldsstrømper, når du hopper i støvlerne. Men fryser det udenfor, er det vigtigt at starte med et godt udgangspunkt for at udsætte tidspunktet, hvor dine fødder bliver kolde. Et par gode Falke SK2 er et par høje sokker med 20% merinould, og det er den nødvendige mængde uld, der må til for at give dine fødder varme og isolering.
OBS: Vær opmærksom på, at strømperne ikke kan gøre arbejdet alene. Når du køber støvler, bør du overveje, om du skal gå en halv til en hel størrelse op, hvis du har tænkt dig at bruge støvlerne om vinteren. Isolering kræver en smule luftrum for at kunne skabe varm luft, og det vil sige, at dine støvler ikke skal være super trange.

Vandtætte sokker - er det muligt?

Vandtætte sokker - du tænker måske, at det er en god, gammeldags practical joke, men sandheden er, at man i dag har fundet teknikker til at gøre sokkerne vandtætte. Våde strømper er et af de mest hyppige problemer, man kan støde på, når man er på tur. Måden, man sammensætter de vandtætte strømper på, er ved at kombinere to tynde lag, der hver især har både isolerende og varme egenskaber kombineret med et “anti-pilling” akryl, som skyr vandet. Du kan finde strømperne her på OutdoorPro.dk - DexShell Trekking.

Merino og elastan - ingen kløe

Når kulden rigtigt sætter ind, er det et must med et par ekstra tykke uldsokker, der kan tage dig igennem den bidende frost. Hvis du ikke bryder dig om den kløende følelse, uld kan give, bør du gå efter en sammensætning af merinould og elastan. Et godt eksempel på sådan et par er de tykke ACLIMA Hotwool LM Anárjohka. LM står for Lars Monsen - en norsk vildmarksekspert, der virkelig ved, hvad der kræves af strømper for at videregive nok varme på lange ture.