Mora kniv - Mora of Sweden

Morakniv har samlet det bedste inden for knivverdenen og udelivet. Så du med deres knive får en kniv der til lige det du skal bruge den til. Morakniv laver knive til dig der vil snitte eller har brug for et godt stykke værktøj til jagt.

Om det er outdoor eller Bushcraft så har Mora en helt serie af knive til dig der ønsker det bedste når du er på tur og du skal være sikker på dit værktøj kan bruges. Eller til jægeren der har brug for at havde en skarp kniv parat.

Mere information om Mora kniv - Mora of Sweden

Morakniv har en lang tradition for knivfremstilling i Mora by. Der har de skabt skarpe knive til resten af verden i mere end 400 år. Her blev glundlaget lagt for, hvad der ville blive en af verdens mest populære knivproducenter. De første frøer blev sået allerede i 1891, da Frost-Erik Erson vendte tilbage til landsbyen Östnor i Mora efter fire års arbejde som tømmerhugger i Nordamerika.

Det var faktisk ikke kniven der startede det hele, men Frost-Erik grundlagde en træslædefabrik, der producerede slæder og vogne dertil. Her skulle der bruges knive til værkstedets interne brug. På det tidspunkt var det vigtigt at styre ressourcerne og at bruge det resterende materiale fra produktionen blev mere eller mindre taget for givet. Det ville senere vise sig at være et vellykket forretningskoncept.

Det er faktisk Mora by der giver kniven navnet, da det er en samling af flere forskellige fabrikker der tilbage i 2016 bliver samlet under samme navn og bliver til det vi i dag kender som Morakniv AB