Dame Uldtøj

Det kan ikke understreges nok hvor vigtig uld har været, og stadig er, for de rejsende og naturelskende. Uld formår at holde kroppen varm, samtidig med at ulden har fantastiske, isolerende og svedtransporterende egenskaber. Outdoorentusiaster ved hvor vigtigt det er at klæde sig rigtigt på, og derfor finder du her et bredt udvalg af uldtøj. Du kan bruge dit uldtøj som inder-, mellem- og yderlag, samt til undertøj og hovedbeklædning.


Hold yderpunkterne varme

Fælles for både kvinder og mænd er, at alle kan blive kuldskære og kolde. Et godt tip er at holde yderpunkterne - fingre, hals og fødder - varme, når du er på tur. Halsen kan være svær at holde varm uden brug af et stort tørklæde, og et stort tørklæde kan både være tungt, og knuden kan gå op undervejs. Et godt alternativ til dig, der gerne vil holde halsen varm er en WarmWool unisex Neck fra Aclima, som du tager over hovedet. Denne “neck” vil sidde godt til omkring halsen og skærme halsen mod kulden.

Hvorfor er uld så effektivt?

Uld har bestemte fedstoffer på de enkelte hårstrå, og det er netop denne funktion, der gør ulden vandafvisende. Den største fordel ved uldtøj er, at det tørrer meget hurtigere end bomuldstøj og syntetiske stoffer. Efter en lang dag på tur, kan man tage uldtøjet af og hænge det op på en gren.
Efter 30 minutter til en time vil tøjet mest sandsynligt være tørt, og du vil kunne bruge det igen. Uld er et stof, der transporterer sveden meget effektivt, og det gør også, at det er sværere at få uldtøj til at lugte af sved - omend ikke umuligt. Læs mere om merinouldens fortræffeligheder her.

Er du nødsaget til at vaske dit uldtøj undervejs, bør du medbringe noget vaskemiddel til vask af uldtøj, da du ellers ødelægger uldens funktioner. Læs vores vaskeanvisninger her.