Aclima

Uld er en af naturens mest alsidige og funktionelle fibre, og er spækket med gode egenskaber. Uldens egenskaber har været kendt i tusindvis af år, og i moderne tid er én af de absolut førende uldproducenter på markedet norske Aclima. Aclima er passioneret omkring uld, og vi deler deres begejstring her hos OutdoorPro! Hos os finder du måske Danmarks største udvalg af kvalitetsbevidst uldtøj fra Aclima. Når du køber tøj fra Aclima, køber du ikke blot et moderne og praktisk stykke beklædning, men også et produkt der er udviklet og produceret med omtanke, hvor hver en detalje er nøje gennemtænkt. Det gælder lige fra udseende til funktion!

Hos mange dedikerede friluftsmennesker er Aclima uden tvivl det første valg, når der skal vælges ny uldbeklædning til arbejdet, rejsen eller eventyret. Men Aclimas uldtøj er ikke kun begrænset til at bruges af skovridere, vandretursspecialister og bjergbestigere. Aclima kan også anvendes til hverdag, til løb, cykelture, gåture eller bare almindelig brug, f.eks. på sofaen. Det nordiske design og kvalitet passer rigtig godt til vores klima, og uanset om du er dedikeret friluftsmenneske eller bare vil bruge det til hverdag, vil du opdage, at uldbeklædning fra Aclima kan løse enhver opgave, uanset årstiden. Aclima kan lynhurtigt blive dit foretrukne stykke tøj i garderoben, så det er bare med at få det prøvet!

Klik her for at gå til bunden, hvis du gerne vil vide mere om Aclima, bl.a. hvad de gør med dyrevelfærd, hvad størrelserne er for deres tøj, og hvordan man bedst vasker det.

 

Mere information om Aclima

Aclima blev grundlagt af norske Eivind Johansen i 1939, og har i de sidste 80 år udviklet nogle helt fantastiske produkter. Norske Aclima producerer først og fremmest sportstøj i kvalitetsbevidst uld. For Aclima har funktionaliteten første prioritet, og sammen med et hold af dygtige designere fremstiller de moderigtige produkter i utrolig høj kvalitet. Aclima arbejder tæt sammen med det norske forsvar, hvor de blev udvalgt, da de er nytænkende og da deres produkter lever op til de høje krav, som stilles til militær brug. Det har betydet, at Aclima bl.a. er direkte producent til flere militære enheder i Norge, og samtidig også leverandør til flere elitesportsudøvere i hele verden.

Uldens egenskaber

Alt Aclimas tøj består helt eller delvist af kvalitetsbevidst merinould, som er et naturmateriale, der har rigtig mange gode fordele. Uld absorberer fugt, og det hjælper med nemt at lade det fordampe. Uld har også en permanent naturlig resistens over lugt, hvilket er gavnligt ved sved, bål eller anden stærk lugt. Dette gør også, at tøjet kan anvendes i flere dage uden at blive ildelugtende, så der er mindre vask involveret ved uldtøj.

Uld er ligeledes elastisk, hvilket gør, at det kan følge kroppen på en naturlig og behagelig måde. Sidst skal det selvfølgelig nævnes, at uld er utroligt varmende, hvilket er den primære grund til at bære det. Aclimas uldtøj er lavet i flere forskellige serier, udviklet til at opfylde forskellige behov ift. at holde varmen. I nedenstående model kan du se, hvad de forskellige serier er beregnet til, hvis de bæres for sig selv. Serierne kan sammensættes efter behov for at give endnu større fleksibilitet og funktionalitet. Det anbefales altid at have to sæt tøj på, hvis man vil være helt sikker på at tøjet tætner - f.eks. undertøj med et sæt mere på.

 

Oversigt over aclima's serier

 

I ovenstående model står temperaturerne til venstre, mens bunden angiver aktivitetsniveauet fra lav (hvile) til høj (sport). Modellen viser, hvad de enkelte serier er bedst til for sig selv. Tøjet kan kombineres på mange måder, så du f.eks. kan bære WoolNet som det inderste lag, mens du har HotWool som mellem- eller yderlag. Derved kan tøjet have en bredere anvendelse end vist i modellen. Her er det din fantasi der sætter grænser! Læs endelig løs om produkterne, så du har den bedste idé om, hvordan de fungerer bedst.

 

Generelt om vedligeholdelsen af tøj fra Aclima

Uld er et unikt naturligt fiber, som adskiller sig fra andre fibre man finder i naturen. Det betyder, at uld også har nogle andre krav til rens og rengøring end f.eks. bomuld. Vi har lavet en solid guide til dig, så du ved hvordan du vasker, renser og tørrer dit uldtøj bedst muligt, så du får glæde af det i lang tid og igennem mange eventyr. Guiden finder du her.

 

Sådan vælger du det rigtige undertøj

Ved valg af undertøj er det vigtigt at tage hensyn til det ønskede aktivitetsniveaue, holdbarhed, temperatur og den ønskede mængde merinould. Ved at vælge det korrekte tøj fra start, kan du trives i de fleste typer af vejr.

Teknisk undertøj
Teknisk undertøj fra Aclima er designet til at holde fugten væk fra kroppen, hvilket passer meget godt sammen med et højt aktivitetsniveau. Mange af de tekniske stoffer er lette og bløde, og har ikke samme høje isoleringsevne som uld.

Her er det oplagt at kigge på WoolNet eller WoolNet Hybrid, som passer til dig der skal bruge tøj til et højt aktivitetsniveau, som f.eks. langrend, løb og cykling. 

Uldtøj

Uldundertøj fungerer som termisk tøj og holder på kropsvarmen. Selvom tøjet bliver vådt, er det stadig isolerende, hvilket er vigtigt for dig, der gerne vil kunne bruge tøjet i f.eks. regnvejr.

Uld er ligeledes det perfekte materiale til daglig brug, især hvis du bruger meget tid udendørs - ved arbejde, gang, skovture og lignende. Som nævnt ovenfor vil du heller ikke opleve at tøjet kradser, takket være det gode merinould. Her er de oplagte serier at kigge på LightWool og WarmWool.

Kombifiber 
I nogle af Aclimas serier kombinerer de naturlige fibre og syntetiske fibre for at få den ønskede egenskab og kvalitet. Aclima HotWool og WoolShell er eksempler på blandingen af uld og tekniske fibre, som gør tøjet ekstra slidstærkt. Ligeledes er de tykkere eller har vind- og vandafvisende egenskaber, hvilket gør dem varmere.

Aclima WoolShell har uld på indersiden og polyester på ydersiden, hvilket gør det ideelt til forår, efterår og vinter. Ulden holder dig varm og polyesteren beskytter mod regn, sne og vind. Med Aclima HotWool får du tykt uldtøj der giver god varme, og samtidig er behagelige at have på. Inderforingen er med såkaldte "terry loops", der giver ekstra luft, og derved isolerer bedre. HotWool er perfekt som det mellemste eller yderste lag.

Vil du gerne læse mere om uld og se hele vores uldsortiment, så klik her.

Aclima er det ideelle valg til friluftslivet

Aclima er naturligvis i konstant udvikling og kommer med nye produkter til hver sæson, hvilket vi altid venter utrolig spændt på. Når vi får nye Aclima-produkter i hånden, bliver vi altid imponerede over kvaliteten, funktionaliteten og den utrolig kompetente og passionerede måde, som Aclima udvikler og producerer deres tøj. Tøjet er enkelt, og alligevel så utrolig detaljeret på en og samme tid.

Aclima er én af de absolut bedste brands inden for uldbeklædning, så du kan være sikker på at få kvalitet, når du køber noget fra dem. Deres seneste kollektion er fra den kendte norske vildmand, Lars Monsen, som har tilbragt mere end 4.000 nætter i en sovepose! Lars Monsen har selv været inde over designet, og benytter selv Aclima på hans ekspeditioner og udflugter. Hvis Norges mest respekterede friluftsmenneske bruger Aclima, så ved du, at tøjet er i orden! Se vores kollektion med Lars Monsen-serien her.

Aclima tager socialt ansvar

Når du køber tøj fra Aclima, får du ikke bare produkter i super kvalitet, men også produkter der er lavet ansvarligt, med omtanke for dyr, mennesker og miljøet. Aclima gør som mange andre virksomheder i verden, og er i gang med en gradvis omstilling til miljøvenlige produktions- og arbejdsforhold, bl.a. ved at genanvende overskydende tekstil fra produktionen, eller reducere spildevandet i tekstilfremstillingen. Aclima sikrer sig også, at alle deres ansatte nyder godt af de rettigheder der er reglen i EU/EEA-lande, bl.a. ved at have sikre arbejdsvilkår. Du kan læse mere om alle de ting Aclima gør på deres hjemmeside.

Aclima har også gjort en stor indsats for at sikre sig, at fårene der leverer merinoulden har det godt, og behandles anstændigt og med respekt. Aclima er certificeret ved The Woolmark Company, og har certificeringen Pure New Wool, der sikrer den høje kvalitet i uldet, og at det er miljøvenligt. De har også Øko-Tex 100 certificering, der viser at hele processen er sikker og uden giftige stoffer. Fårene der leverer ulden til Aclimas tøj behandles også bedst muligt. Aclima lover at fårene:

  • Er frie for tørst, hunger og fejlernæring
  • Har den nødvendige komfort og dække for vind og vejr
  • Sikres mod skade, sygdom og parasitter, enten ved prævention eller hurtig diagnosticering og behandling
  • Er frie fra nød og pine
  • Får lov at udvise deres normale dyreadfærd

Disse vilkår for fårene sikres af kvalificerede inspektører og at kontroller udføres af tredjepartskontrollører, for at sikre sig en uafhængig vurdering.

Alt dette gør, at du kan have god samvittighed når du køber fra Aclima.

Se en video om Aclima