Husk vi har 100 dages returret! Køb dine julegaver allerede nu, de kan nemt byttes.

Aclima DesignWool

Kvalitet og funktionalitet har altid været vigtige for Aclima, men vi vil alle også gerne tage os ekstra godt ud. Derfor har Aclima lavet DesignWool, som ikke bare er i den velkendte og super høje Aclima kvalitet, men også er designet til hverdagsbrug, og til at bæres af alle. Designet er enkelt, med flotte, rene detaljer. DesignWool er i to udgaver, både Marius og Glitre. Begge er lavet i jacquardstrik, som giver de unikke mønstre.

Klik her for at gå til bunden, og læs mere om Mariusmønsteret og Unn Søiland.

Mere information om Aclima DesignWool

Mariusmønsteret og Unn Søiland

Unn Søiland var en af de første norske designere som slog igennem internationalt i modebranchen, og som er blevet utrolig populær i verden - og især i norden.

Unn Søiland blev født i Haugesund i 1926, og tog senere studentereksamen i Bergen og herefter seminarium i Nesna. Søiland ville opleve verden, og hun tog derfor job som stewardesse i Braathnes S.A.F.E, hvor hun fløj til fjernøsten. Efter kun 2 år rettede hun sin iver mod mode og design og har været omkring både Christian Dior og Hardy Amies, både Paris og England. I sin fritid strikkede hun i forskelligt design, men fandt hurtigt den "røde" tråd, hvilket lagde grund til Mariusdesignet.
Det norske udseende fik stor opsigt backstage på de mange modeshows og blandt designerne, der aldrig havde set lignende design.

Aclima Designwool

 

Aclima Marius

Hun tilbød at strikke til salg i det ekslusive Simpsons of Piccadilly, som er en sportsbutik i London. Det gik pludselig utrolig stærkt, og der måtte ansættes flere folk, hvilket lagde grunden til hendes firma, Lillunn Sport A/S, som har haft mere end 1.000 strikkere igennem årene.

Det verdenskendte Mariusmønster kom af Søilands inspiration fra de norske folkedragter, hvor hun udviklede hendes helt eget design med kombinationen af rød, hvid og blå. Dette mønster var helt usædvanligt dengang, men fik stor opmærksomhed. Designet blev udviklet i 1953, og solgt til Sandnes Uldfabrik samme år. Designet er opkaldt efter den norske krigshelt, skier og skuespiller Marius Eriksen, som også figurerer på flere billeder i Sandnes katalog for tiden. I dag betragtes Marius som et norsk ikon inden for design, og er det mest kendte og elskede mønster i uldtøj.

Marius Eriksen

Specifikationer

Aclimas forskellige serier har forskellige temperaturer, hvor de fungerer bedst, fordelt på aktivitetsniveauet. Herunder finder du en oversigt over tøjet i HotWool-serien, hvor de markerede felter indikerer, hvornår tøjet dækker dig.

Aclima temperatur

Materiale Marius: 100 % merinould - 200g / m2
Materiale Glitre WarmWool: 100 % merinould - 200g / m2
Materiale Glitre Rib: 96 % merinould, 4 % elastan - 250g / m2
Micronfiber: 19,5