ACLIMA Designwool

ACLIMA DesignWool Marius

Unn Søiland var en ad de første norske designere, som slog igennem internationalt i modebranchen og er blevet utrolig populært i verden og især i norden.
Kombinationen af business kvinde og iværksætterånd gav hende uden tvivl succes.
Født i Haugesund i 1926, og tog senere studentereksamen i Bergen og herefter seminarium i Nesna. Men Søiland ville opleve verden og tog derfor job som stewardesse i Braathnes S.A.F.E, hvor hun fløj til fjernøsten. 
Men kun efter 2 år, rettede hun sin iver mod mode og design og har været omkring både Christian Dior og Hardy Amies. Dvs. både paris og england. I sin fritid strikkede hun i forskelligt design, men fandt hurtigt den "røde" tråd, hvilket lagde grund til Marius designet.
Det norske udseende fik stor opsigt backstage på de mange modeshows og blandt designerne der aldrig havde set lign. design.

Aclima Designwool

Hun tilbød at strikke til salg i det ekslusive Simpsons of Piccadilly, som er en sportsbutik i london. Det gik pludselig utrolig stærkt og der måtte ansættes folk og lagde grund til hendes firma Lillunn Sport AS og havde mere end 1000 strikkere igennem årene.

Vi kunne blive ved med at skrive om Unn Søiland, hun er utrolig spændende. Hun fik bl.a. inspiration fra de norske folkedragter og udviklede hendes helt eget design med kombinationen af rød, hvid og blå. Hvilket var helt usædvanligt dengang, men faktisk var det mønstret hn blev mest berømt på og som vi i dag kender som "Marius".

I dag betragtes Marius som et norsk ikon på design

Aclima Marius

Find alt fra ACLIMA her

Mere information om ACLIMA Designwool

ACLIMA Designwool er den seneste serie i rækken af populære uld produkter fra norske ACLIMA.
Kvalitet og funktionelitet har altid været vigtigt for ACLIMA, da faktisk det vigtigste, men vi vil alle gerne tage os ekstra godt ud. Derfor er ACLIMA Designwool er ud over praktisk og i høj kvalitet også også designet til hverdagsbrug, og kan bæres af alle. Designet er enkelt, med flotte, rene detaljer.

Designwool er startet med Marius serien til voksne. Designwool er strikket i 100% kløefri og i den fineste merinould med en vægt på 230g pr. kvm. 
Jaguard teknikken, som præger ACLIMA Designwool giver uendelige muligheder.