Vi bygger om i dag. Beklager, hvis det roder :-)

Dame Sko

Der er mange former for løb og udendørssko. Mange af disse sko kan med fordel benyttes som hverdagssko.
Dette sikrer også optimal støtte og komfort til hverdagsbrug. Vi har samlet flere typer sko i denne kategori, du finder bl.a. mountain running, fell running, obstacle course running, orienteringsløb, samt en af de mest populære trail running.
Læs mere om de forskellige modeller og typer her.

Mere information om Dame Sko

Trail running – Løb i varieret terræn.


Trail running er fantastisk og en krævende sportsgren, som er blevet meget populær de seneste år. Trail-running er engelsk, hvilket vi også kalder det i Danmark, dog kan sko hertil have flere betegnelser: Trail running-sko, trail-sko og trail-løbesko, er blot nogle af dem der benyttes ofte. Denne form for sport sætter høje krav til dine sko, da de skal kunne benyttes på, stier, i skove og krat, uanset om underlaget er vådt eller tørt.

Vores anbefaling er klart at vælge en god sko, som kan støtte dit løb, så du undgår skader og optimere dit løb maksimalt. Da trail løbere normalt ikke benytter dem på asfalt er de designet og udviklet med tyndere sål. Dette sikrer at trail-skoen kan tilpasse sig ujævnt og bulet underlag og stå ordentligt fast samt være skridsikre, uanset underlaget.
Dette er både en vigtigt og nødvendig egenskab, samme alle trail-sko bør leve op til. Der skal tænkes anderledes når du vælger sko til trail running, da disse ikke kræver samme affjedring som sko til løb på asfalt, der ofte skal have tykkere sål, for at støtte og undgå skader på et hårdt underlag.

Køb trail running sko online hos OutdoorPro.dk, vi sender dem med posten til dig.
Skal du bruge sko til fitness og vægtløftning, kan du læse mere her.

OutdoorPro.dk forhandler sko fra bl.a. INOV-8, som vi anbefaler grundet deres innoverende design og ekstremt høje kvalitet.

Hvordan vælger jeg trail-sko?

Sko findes i mange kvaliteter og med forskellige egenskaber. Som nævnt, er det vigtigt at kigge efter andre egenskaber end ved traditionelle løbesko.
Vi anbefaler at kigge efter sko i ekstra kraftigt materiale, da trail-sko ofte bliver udsat for ekstra hård slidtage og derfor helst ikke skal gå i stykker hvis en der sætter sig en gren eller lign. fast. Det skal ligeledes være robust, så det ikke går i stykker når du løber igennem tæt krat.
Vi anbefaler også en trail-sko der er vandtæt, eller vandafvisende. Da du nemt kan komme ud for at underskoven er våd efter regn, morgendug eller andet der gør fugtigheden høj. At løbe med våd tæer er ikke optimalt for komfort og ydelse.
Husk også at kigge efter skridsikre og tynde såler, gerne med et groft mønster der hjælper med at stå fat på et ujævnt underlag.


Andet du skal bruge til trail running

Det absolut vigtigste i denne sportsgren er dine sko. Har du derfor et max budget på hvad du vil ofre som ny trail runner, anbefaler vi at bruge ekstra på dine sko.
Du kan egentlig løbe i hvad som helst. Dog er der flere ting der kan være en god ide at anskaffe sig, som øger komfort, vægt og ydelse.
En svedabsorberende underdel, i form af tanktop, t-shirt eller lign. Vi har både ACLIMA og INOV-8 der kan leve op til dette.
Er det i varmt klima, eller om sommeren, er det en stor fordel med svedabsorberende shorts eller busker.
Husk for resten altid at have væske med på turen, da trail running kan være yderst krævende og utrolig spændende, kræver kroppen selvfølgelig væske for at opretholde energien.
Hertil kan drikkesystemer fra bl.a. NATHAN være yderst brugbare.

Gaiters, sokker, undertøj er også produkter du bør overveje til trail running.
Hos OutdoorPro.dk kan du online købe udstyr til trail running.
Det kan være kasketter, huer, drikkesystemer, handsker, sokker m.m.

Vi har alle former for udstyr til det aktive udendørsliv, både til sport, men også til din næste overlevelsestur eller oplevelsestur i Danmark eller rundt om i verden.

Køb trail running udstyr online.

Hos OutdoorPro.dk kan du nemt bestille når du har tid, vores webshop har åbent 24 timer i døgnet og vi sender din bestilling med posten.

 

Fell running – Tag trail running til et nyt niveau.

Trail sporten er efterhånden etableret sig de fleste steder i verden og Danmark er bestemt med på moden. Det er en fantastisk sport som giver ekstra styrke og kondition. Som ordet lyder, løber man på stier i f.eks. skoven, stranden eller lign. Med Fell running tager du næste skridt og forlader stierne til fordel for et ekstra udfordrende løb, som sætter helt nye krav til løberen og udstyret – især sko. Du vil opleve større fokus for at opretholde farten og med et ekstra varierende og mudret underlag, kræver det en anden type sko en den traditionelle trail running.

Størrelsesguide til Inov-8 sko.

INOV-8

Køb fell running sko online hos OutdoorPro.dk

Se en video om Dame Sko