IFAK (Individual First Aid Kit) & Medic

IFAK & MEDIC - Alt til førstehjælp i felten eller på turen.

IFAK's er sæt til førstehjæl, om det er et plaster eller bandage er op til dig, men fælles for dem alle er at det indeholder væsentlige livreddende materialer, hvor du kan f.eks stoppe blødninger og større sår med det rette udstyr. Vi har samlet en lang række af de produkter der henvender sig til militæret og forsvaret. Men alle disse produkter kan sagten bruges i det cevile liv, hvor du skal på tur eller bare havde en førstehjælpstaske til foreningen.

Om du er Medic eller samarit er lige meget de fleste IFAKs vist på denne side kan tilpasses til forskellige specifikationer og krav så de passer lige til den operatør der skal havde den med. Mange af taskerne kommer tomme, så du eller dit hold selv kan pakke dem til lige det i skal bruge det til. Da mange bliver forsyntet med indholdet lokalt.

 

Mere information om IFAK (Individual First Aid Kit) & Medic

Mange af førstehjælps kit'ne kommer i pouches som sikre at dit førstehjælpsudstyr sidder rigtig, selv når du er i felten og det hele bliver kastet fra side til side.
Her bliver oftet brugt Pouches med MOLLE-system som kan sættes på din kampvest eller belte. Det gode ved MOLLE-systemet er at det kan også monteres på et almindeligt belte, da stropperne bliver vævet ind i hinanden.
Her findes der også tasker som indholder MOLLE systemer som kan få monteret IFAK Pouch på, eller sat et MEDIC skilt på med velkro.

Du kan helt selv bestemme hvordan dit udstyr skal sættes sammen, for det er kun dig der kender til hvad der sker ude i felten. Vi snakke ofte med samaritter eller hjemvendte soldater, som fortæller om hvordan vi kan være med til at forbedre systemerne, så de nemmere har adgang til deres ting, men også hvordan vi kan hjælpe med nye produkter.