Drikkesystemstilbehør

Drager du ud i det blå, kan du ikke altid være sikker på adgang til rent drikkevand. Ude i vildmarken er der ikke nødvendigvis en frisk og ren bæk, og rundt om i verden kommer der ikke altid rent vand ud af vandhanerne.

Derfor har vi sørget for, at du hos os kan finde drikkesystemer og tilbehør, så du aldrig løber tør for rent og frisk drikkevand på dine mange ture. Hos Outdoorpro kan du finde smarte løsninger til dine ture ud i det fri, så du har de rigtige redskaber til at slukke tørsten i rent vand på dine udflugter.

Mere information om Drikkesystemstilbehør

Derfor er det afgørende, at du har adgang til rent drikkevand

Som menneske kan vi overleve længe uden mad, selvom maven knurrer, men uden vand er vi pressede efter kort tid. Derfor er du nødt til at have helt tjek på, hvordan du er garanteret rent vand, når du rejser ud i verden.

Særligt hvis du er fysisk aktiv, får pulsen op og sveder, vil du miste meget væske. Dehydrering kan gøre dig syg og utilpas og i sidste ende have konsekvenser for dit helbred og liv. Derfor skal du sikre, at du altid er godt hydreret ude i den fri natur.

Der findes flere forskellige måder, du kan rense vand på, hvis du støder på en vandkilde på din tur. Sørger du ikke for at vandet er rent, kan det gøre dig meget syg med opkastning og mavesmerter, der nok skal gøre kort proces for dine spændende planer for turen. Det er derfor enormt vigtigt, at du renser dit vand, før du slukker tørsten.

Sådan renser du dit vand

I vores sortiment finder du smarte beholdere og flasker, der er lette og praktiske til dine ture ud i den fri natur. På den måde kan du have ekstra rent drikkevand med og fylde dem op igen, når de er tomme. Det er dog vigtigt, det nye vand, du fylder på, er rent og sundt at drikke for både dig selv og de andre eventuelle eventyrere på rejsen.

Det er bedst, hvis du kan finde en rolig og klar vandkilde såsom et vandløb eller en sø, hvis du skal have tanket op på rent drikkevand. Hvis vandet flyder langsomt afsted, er der mindst risiko for, små partikler og andre skadelige ting kommer med i vandflasken, når du fylder den.

Befinder du dig højt mod nord med sne og is, så bør du altid vælge at bruge sneen til drikkevand, da bakterier kan overleve i månedsvis i is.

Der er forskellige måder, du kan rense vandet på, når du først har fundet en passende kilde:

Kog vandet

Du kan altid koge dit vand, for langt de fleste bakterier og andre mikroorganismer dør ved en temperatur på mellem 60 og 70 grader. Det kræver selvfølgelig både en form for gryde og et bål eller blus, hvis du skal koge vandet, til det er rent nok til at drikke.

Du kan finde redskaber til at lave bål, gryder og andet tilbehør hos os, hvis du vil koge dit drikkevand, men der er også andre mere fikse og hurtige løsninger.

Vandfilter

Når du skal bruge rent vand nu og her, er et vandfilter en stor hjælp. Vi har forskellige modeller i sortimentet, der ved at presse vandet gennem et særligt filter, sørger for at parasitter og bakterier ikke kommer med over i dit rene vand. Vandet opsamles i en vandflaske, så du kan drikke direkte fra den, når vandet er renset.

Det eneste et vandfilter ikke kan sikre dig mod er vira, så det skal du være opmærksom på.

 

Filtersugerør

På samme måde som et vandfilter filtrerer vandet rent, så kan du også finde praktiske sugerør med samme funktion i vores udvalg. De smarte sugerør kan bruges til at drikke direkte fra den rindende bæk, elven eller søen, eller du kan fylde dine vandbeholdere op og drikke vandet gennem sugerøret for at beskytte dig selv.

Sugerør kan også være en god løsning, hvis I er mange, der skal deles om den samme vandbeholder. Ved at bruge individuelle sugerør er der ikke risiko for at sprede bakterier og sygdomme mellem hinanden.

Hold dine vanddunke og -flasker rene

Ude i det fri har du ikke mulighed for at vaske dine dunke og flasker grundigt med vand og sæbe. I stedet kan du med smarte tabletter rense dine flasker hurtigt og effektivt, så de igen er helt klar til brug. Vi har selvfølgelig smarte rensetabletter, der er pakket ned i praktiske poser, så du let kan have dem med i rygsækken.

Hvis du ikke sørger for at rense dine vandbeholdere, kan der hobe sig skidt og uhumskheder op, der i sidste ende kan gøre dig syg. Sørg derfor for at holde dine beholdere til vand rene.

Outdoorpro sørger for rent vand til dine udendørsoplevelser

Hos os kan du finde alt, du har behov for, hvis du skal være sikret rent vand på både de korte vandreture og de længere overlevelsesrejser. Har du spørgsmål til vores produkter, hvordan de skal anvendes, eller hvilken der er bedst til din tur, så kontakt endelig vores erfarne kundeservice. De sidder nemlig klar til at guide dig bedst muligt, så du kan slukke tørsten i det fri helt uden bekymringer.