Feuerhand

Har du brug for at lyse mørket op, så vil den tyske kvalitet hos Feuerhand skinne igennem. I mere end 100 år har det anerkendte tyske mærke sørget for behagelig belysning fra petroleumslampens skær. Petroleumslampen er super let at tage med dig ud i naturen, og den tyske kvalitet skinner igennem i alle Feuerhands produkter.

Hos Outdoorpro har vi en række smarte produkter fra Feuerhand i vores sortiment. Du kan finde de klassiske petroleumslamper og ekstraudstyr, så det er nemt at se om natten, selv midt ude i den mørke vildmark.

Mere information om Feuerhand

Derfor skal du vælge Feuerhand hos Outdoorpro

Tyskland er kendt or deres høje standarder, og Feuerhand er ingen undtagelse. Kvaliteten er helt i top med alle produkter lavet under strenge forhold på deres tyske fabrik.

Feuerhands petroleumslamper kaldes også for en flagermuslygte, og den kan bruges inde som ude. På en fuld tank har lygten op til 20 timer med rar belysning, så du kan se, hvor du er. Det er lige meget, om du er midt i de norske fjelde, eller du sidder på camping med hele familien.

Brandet har udviklet det særlige varmebestandige Schoutt Suprax glas, så det effektivt beskytter din flamme mod alle former for vejrforhold. Uanset vind og vejr vil du nemt kunne nyde en varm og rolig belysning med en Feuerhand.

Har du brug for ekstraudstyr eller erstatninger til dine Feuerhand petroleumslampe, så kan du finde det hos os på Outdoorpro.

Klassiske modeller fra Feuerhand

Feuerhands historie rækker langt tilbage, og de har mere end 100 års erfaring med at lave gode kvalitetslamper til petroleum.

Feuerhands lamper er synonym med de petroleumslamper, du oftest ser andre outdoor-folk benytte. Designet er blevet kopieret utallige gange, og det vil med det samme give dig lyst til at pakke rygsækken, komme afsted og sidde i det fri ved det gule skær fra lampen.

Deres originale lampe, Feuerhand Special 276, er klassikeren, og siden da er der kommet mange nye modeller fra det tyske brand. Du kan finde både galvaniserede modeller i stål som den originale model, eller du kan vælge en af deres lange række af pulverlakerede versioner.

Udover klassikeren så har Feuerhand også sendt blandt andet Feuerhand Baby Special 276 på markedet. Det er en galvaniseret stållampe, der derfor er resistent overfor korrosion.

Sådan virker petroleumslamper fra Feuerhand

I dag er det nok de færreste, der før har stået med en klassisk petroleumslampe til hverdag. Er du outdoor-entusiast, kan det dog sagtens være, du er stødt på de letgenkendelige lanterner på dine ture i det fri.

Hos Outdoorpro har vi lavet en lille guide til, hvordan du tænder for din Feuerhand lampe, så du kommer ud på den anden side med et kraftigt lys fra din helt egen lanterne.

Fyld tanken med brændstof

Når du fylder tanken op, skal du skrue låget af den og fylde tanken med olie, indtil det når den markerede max-streg. Første gang du fylder din petroleumslampe, hvis olien er løbet tør, eller du skal tænde en ny væge, bør du lade vægen søbe i olien i 15 minutter eller mere.

En petroleumslampe bruger petroleum eller lampeolie som brændstof, når du vil benytte den. Hvis du skal bruge din lanterne i lukkede rum såsom teltet, så anbefales lampeolie. Det udvikler nemlig færre gasser, der kan hobe sig op i det lukkede telt.

Tænd for din lampe

Når vægen er klar, skal du løfte glasset af din lampe med en praktisk indbygget hæve-mekanisme. Kun cirka en halv centimeter af vægen skal være synlig. Herefter tænder du din lampe med en lighter, tændstik eller andre kilder til levende ild.

Sæt glasset tilbage på plads og justér vægen, så flammen holder sig rolig og ikke bliver for voldsom. Hvis din flamme bliver for høj, vil det sode ud af ”skorstenen” og dække glasset til.

Sluk for flammen igen

Når du igen vil slukke for din lampe, enten for at spare på brændstoffet, eller fordi det er sengetid, så skal du skrue ned. Når flammen er reduceret, kan du løfte glasset af og puste det sidste liv ud.

Vedligehold din Feuerhand korrekt

Hvis du vil have mest mulig glæde ud af din smarte lampe fra den tyske producent, så skal du også vedligeholde den korrekt. Det forlænger levetiden betydeligt, så du kan hygge med rar belysning i mange år.

Skift vægen ud

Når lanternen er kold, kan du skifte vægen ud. Du starter med at løfte selve skorstenen af, hvor der er en fjederudløser indbygget til netop at gøre processen nem og bekvem. Nu kan du fjerne den lille kuppel med vægen og justeringsværktøjet.

Den gamle væge skal fjernes og den nye sættes i, indtil den nye væge er synlig midt i den lille kuppel.

Herefter samler du igen lampen ved at sætte kuppel og væge i lampen, sætte glasset rigtigt på og til sidst justere skorstenen øverst.

Skift glasset ud

Til trods for Feuerhans høje kvalitet, så kan dit glas risikere at gå i stykker, hvis du eksempelvis taber lampen ned på sten. Du kan dog let skifte glasset ud til et nyt, så du igen kan bruge din smarte lanterne.

Når glasset og lanternen er kølet helt af, kan du løfte skorstenen og få glasset af. Et par ståltråde holder glasset på plads, men de er lette at skubbe til side, så det gamle glas kan komme ud. Bagefter sætter du nemt et nyt glas i og samler lampen igen, før den er klar til brug på ny.

Du finder både ekstra væger og glas hos Outdoorpro, så din lampe igen kan blive klar til brug.

 

Skab stemning med Feuerhand

Hvis det ikke er for den ekstra praktiske belysning, så skal du vælge Feuerhand for deres stemningsskabende egenskaber. Der er intet som lejrbålets flammer, der langsomt forvandler tørt brænde til gløder. Du opnår samme behagelige og stemningsskabende belysning fra den levende flamme fra en petroleumslampe.

Du kan derfor selv vælge, om du vil bruge den ekstra belysning i teltet, eller om du skal have overblik over lejren ved at hænge den op udenfor. Den tyske kvalitet skinner igennem over hele banen.