Imprægnering

Har du investeret i lækre nye læderstøvler eller en helt splinterny jakke? Så er det vigtigt, at du får imprægneret materialerne, så de kan holde bedst muligt. Imprægnering hjælper ved at skabe en membran mellem materialet og alle udefrakommende ting såsom vand, skidt og snavs, så dit udstyr kan holde til mere.

Hos OutdoorPro finder du mange former for imprægnering og smarte vaskemidler på lager, der egner sig godt til mange typer af outdoor-udstyr.

Mere information om Imprægnering

Giv dit udstyr nyt liv

Det kræver ikke meget af dig, hvis du vil holde dit udstyr ved lige. Med en imprægnering og lidt vedligeholdelse kommer du rigtig langt, så dit udstyr vil performe til standard over længere tid.

Det er ikke kun på udseendet, at imprægnering holder dit udstyr i topform, for det bevarer også materialernes særlige egenskaber. Du kan derfor få længere levetid ud af din jakke, dine sko eller andet udstyr, hvis du sørger for at imprægnere dem.

Særligt ved beklædning kan du have stor glæde af at imprægnere. Overtøj såsom jakker og bukser kan være lavet i materialer, der kan suge vand. Suger yderstoffet vand, vil det danne en film over tøjet, så fugt ikke kan slippe ud, og din krop ikke kan ånde.

Imprægnering er derfor en klar fordel, hvis du vil bevare åndbarheden i dine beklædningsgenstande, selvom det regner på dine ture i det fri.

Vask med det rigtige vaskemiddel

Vi har en række smarte vaskemidler i sortimentet, der er særligt udviklet til outdoor-udstyr. Vaskemidlerne er mere milde end de typer, du kan få på hylderne i supermarkedet, så de ikke ødelægger materialernes særlige funktioner.

Inden du imprægnerer noget af dit udstyr, er det vigtigt, at det er helt rent, så imprægneringen kan trænge ind i materialet uden forhindringer. Er dit tøj eller udstyr nyt, er det ikke nødvendigt at vaske inden, men vil du vedligeholde imprægneringen, skal du vaske dit udstyr, før du imprægnerer igen.

Det er afgørende, du vælger et vaskemiddel, der passer til materialet, du vil vaske. Eksempelvis er det afgørende, at du vælger det rigtige vaskemiddel til uld, da det ellers kan filte og skrumpe i vask. Hos OutdoorPro har vi gjort det nemt for dig at vedligeholdt dit udstyr ved at have vaskemidler og andre produkter, der passer til en lang række forskellige typer materialer og udstyr i sortimentet.

Imprægnering til beklædning og udstyr

Når du skal vælge en imprægnering til din beklædning, sovepose eller andet udstyr, er det materialet, der afgør hvilken slags, det har brug for. Du kan derfor ikke bruge den samme imprægnering til din skaljakke som til dine læderstøvler.

Du finder både imprægnering i vaskemiddel- og sprayform. Du kan derfor vælge den type, der passer bedst til dit udstyr og din tålmodighed.

Fordelen ved et vaskemiddel med imprægnering er, at du nemt klarer flere stykker beklædning på én gang. Du slipper for at skulle vaske tøjet og vente på det er helt tørt, før du kan spraye imprægneringen på.

Imprægnering på spray kan dog også hurtigt klares, hvis ellers dit udstyr er tørt og rent. Og så kan det klares i en ruf, hvis turen ud i det fri opstår spontant.

Læder kræver også imprægnering

Selvom læder er et meget hårdført materiale, så kræver det også lidt vedligeholdelse. Vil du sikre dig, at dit læderudstyr er klar til naturens udfordringer, kan du bruge en læderbalsam, -imprægnering eller -olie.

Hvor andre materialer ikke mister deres fleksibilitet, vil læder med tiden tørre ud, hvis du ikke behandler det med fedt. Du kan derfor bevare læderets smidighed, vandafvisende egenskaber og forlænge levetiden markant, hvis du husker at mætte dit læder med en god imprægnering.

Du kan finde forskellige typer produkter til læder her på siden, så dit læderudstyr holdes ved lige på den rigtige måde.

Imprægnér dit udstyr med miljøvenlige produkter

Hos OutdoorPro sætter vi pris på naturen både som udendørsentusiaster, men også med øje for vores alle sammens fremtid. Derfor kan du finde en lang række af miljørigtige produkter til vask og imprægnering her hos os.

Hver gang du vasker dit tøj af syntetiske materialer, som outdoor-tøj ofte er lavet i, vil der blive skyllet mikroplast med ud i skyllevandet. Syntetiske materialer har dog en lang række fordele, der gør dem gode til livet i naturen, så det er svært at undgå dem helt. Derfor bør du ikke vaske for ofte, men derimod imprægnere for at vedligeholde dit tøj og udstyr.

Der findes mange forskellige mærker indenfor imprægnering, og der er også forskellige miljøvenlige produkter i vores sortiment.

Hvis du er på udkig efter miljørigtig vask og imprægnering, er du havnet det rigtige sted. Vi forhandler blandt andet Grangers og Nixwax, som producerer miljøvenlige produkter.

Køb imprægnering og vaskemidler hos OutdoorPro

Det er ikke hårdt arbejde at holde dit outdoor-udstyr tiptop. Faktisk er det ret nemt, hvis du har de rigtige redskaber ved hånden. Med vores vaskemidler og imprægneringssprays får du let klaret opgaven, så du kan komme videre med dine interesser for natur og outdoor-livet.

Er du på jagt efter en bestemt type imprægnering, kan du med fordel kigge vores udvalg igennem. Har du stadig spørgsmål til vores udvalg af vaskemidler og imprægnering, kan du altid kontakte vores kundeservice. Vi vil altid gerne guide dig, så dit udstyr til udendørslivet holder sig bedst muligt.

Pas godt på dit udstyr og din beklædning ved at vaske det korrekt og huske den vigtige imprægnering med produkter fra OutdoorPro.