Brændeøkse, Huggeøkser & Kløveøkse

Når du skal hugge brænde, er det vigtigt, du har en god økse. Særligt kan du bruge brændeøkser, huggeøkser eller kløveøkser, så bunken med brænde hurtigt bliver stor nok til at holde lejrbålet i live hele natten.

Hos Outdoorpro har vi en række af gode økser, der er perfekte til at hugge og kløve brænde, så du hurtigt kan komme videre med alle de sjove ting på dine eventyr. Kig endelig vores mange muligheder igennem og hug til, hvis du ser noget for dig!

Mere information om Brændeøkse, Huggeøkser & Kløveøkse

Køb din økse hos Outdoorpro

Når der er spændende eventyr i naturen på programmet, så skal du huske at have det rigtige udstyr med dig.  Hos Outdoorpro forstår vi vigtigheden af gode redskaber, der er pålidelige og lette at have med på farten. Derfor har vi også et bredt udvalg af forskellige brændeøkser, huggeøkser eller kløveøkser, så du let kan finde din næste økse.

Alle vores økser er af høj kvalitet og lavet til netop udendørslivet med alle de udfordringer, det kan byde på. Med en økse fra os, har du derfor udstyret i orden, så du nemt og bekvemt kan klare brænde og andre opgaver, hvor øksen for alvor kommer til sin ret.

Hvad kan jeg bruge en brændeøkse, huggeøkse & kløveøkse til?

Det er vigtigt, at du vælger en økse, der passer til de udfordringer, du står overfor. Først og fremmest kan du bruge din brændeøkse, huggeøkse og kløveøkse til at hugge brænde.

Brænde er afgørende ude i vildmarken, hvis du vil tænde op og holde dyr og andet kravl væk fra lejren.

Det kan være hårdt at hugge brænde til længere tid af gangen med en lille økse, så derfor anbefaler vi dig en brændeøkse, huggeøkse eller kløveøkse, der er lavet til formålet.

Sådan hugger du brænde med en brændeøkse, huggeøkse eller kløveøkse

Når du hugger brænde med en økse, skal du holde afstand til andre mennesker. Derfor har vi også lavet en lille guide til, hvordan du hugger brænde med succes:

  • Indret en huggeplads, hvor du kan stå alene. Du kan med fordel tage et solidt stykke fodtøj på såsom en sikkerhedssko, hvis du vil beskytte dine fødder
  • Brændeknuden stilles på huggeblokken, der kan være alt fra en træstub, et ekstra stort stykke brænde eller lignende. Sørg for at huggeblokken står solidt og sikkert
  • Du stiller dig med spredte ben og sigter med øksens æg på midten af brændet – og hugger til. Brug gerne begge hænder for et mere stabilt hug
  • Kan du ikke få brændet delt over i et hug, trækker du øksehovedet fri og gentager processen. Det er en dårlig idé at lade brændet sidde fast på øksen og blot hugge til igen, da det kan resultere i, at øksen smutter fra dig
  • Når brændet er delt, kan du dele det over igen eller tage et nyt stykke brænde. Lad være med at have en person til at samle brænde sammen, mens du hugger, men vent med at samle sammen til du er færdig i stedet

Med en af vores brændeøkser, huggeøkser og kløveøkser kommer du hurtigt igennem bunken med træ, så der er brænde nok til turen i det fri.

Sådan vedligeholder du din brændeøkse, huggeøkse & kløveøkse

En knivskarp økse vil hurtigt blive et af dine mest uundværlige redskaber. Det er dog afgørende, at du vedligeholder den korrekt, så du kan få mange års glæde af den.

Det er bedst, hvis øksens æg kan blive beskyttet under transport – både for din egen og for øksens skyld. Vi har forskellige modeller med beskyttelseshylster, eller du kan tilkøbe hylsteret ved siden af.

Æggen skal være skarp, så den nemt skærer gennem træ og brænde uden besvær. Du kan slibe æggen, hvis den med tiden bliver slidt og derfor sløv. Nogle af vores modeller kommer med et strygestål, så du let kan ordne æggen på farten, mens andre kræver, du køber en slibesten ved siden af.

Når du har brugt din brændeøkse, huggeøkse eller kløveøkse, kan du med fordel rengøre den, så der ikke sidder skidt og snavs på hovedet, inden du pakker den sikkert væk igen. Det forlænger øksens levetid og sikrer, at æggen ikke bliver slidt under transport.