CRKTs innovative designs forklaret

Deadbolt®

Denne innovation er udviklet af designeren Flavio Ikoma, og viser at der er styrke i simplicitet.

På overfladen ser Deadbolt-designet ikke ud af meget, men er utrolig stærkt og kan klare ekstrem belastning. Samtidig har designet en trykknap til at åbne og lukke, som er utrolig nem at bruge, og som holder dine fingre trykke.

Hvis du vil se hvordan Deadbolt-designet virker, så se med her.

Repræsentation af Deadbolt-designet

Kinematic®

Denne innovation er udviklet af designeren Joe Caswell, og er en nyskabelse inden for foldeteknikken i lommeknive.

En kniv med dette design kan virke helt futuristisk, men kan nemt anvendes af alle. Hvor lommeknive normalt skal foldes ud og ind ved anvendelse, kan du med denne kniv trykke knivsbladet ud. Det kræver ikke mere end et let tryk for at springe knivsbladet ud, og er lige så let at trykke ind igen. Perfekt til pressede situationer!

Hvis du vil se hvordan Kinematic-designet virker, så se med her.

Repræsentation af Kinematic-designet

Field Strip

Dette design er en prisvindende nyskabelse inden for knivdesign, og er udviklet af den legendariske knivdesigner Ken Onion.

Grundidéen med dette design er, at du kan skille din kniv ad hurtigt og sikkert, så den er nem at rengøre. Det er en utrolig nem proces, og den er lige så nem at samle igen – og du sikrer at din kniv er både ren og har lang holdbarhed!

Hvis du vil se Field Strip-designet i anvendelse, så se med her.

Hvis du har spørgsmål til designet, så har CRKT en FAQ her.

Repræsentation af Field Strip-designet

IKBS™

Dette system er udviklet af designerne Flavio Ikoma og Rick Lala, hvor der sættes smurte kuglelejer i foldeknivens drejetap, så den kan foldes ud og ind lynhurtigt.

Hvis du vil se hvordan man rengør en IKBS-kniv, så se med her.

Repræsentation af IKBS-designet

Snap Lock™

Dette innovative system gør, at du kan folde din kniv ud, ved at dreje knivsbladet hele 180 grader fra dens låste position, så du ikke behøver at folde kniven ud som normalt.

Hvis du vil se Snap Lock-designet i aktion, så se med her.

Repræsentation af Snap Lock-designet

Klecker Lock

Dette design er udviklet af Glenn Klecker, hvor han har integreret knivens låsemekanisme direkte ind i skæftet. Sig farvel til den traditionelle lås, sig hej til nye og spændende knivdesigns!

Repræsentation af Klecker Lock-designet

Slide Lock

Dette design er udviklet til at sikre sig, at knivsbladet bliver på sin plads, både når den er foldet ud og foldet sammen. Det gør den ved at sikre knivsbladet ved at klikke den fast, så du kan føle dig sikker hele tiden.

 

Veff Serrations™

Nogle finpudser kanterne på knivsbladet. Andre, som designeren Tom Veff, genopfinder dem i form af det patenterede Veff Serrations design, som er optimal til at skære i snore, reb og andet fibermateriale. Med dette design får du både en kniv med almindelig skæreflade OG savtakker i bunden til at hjælpe med snore osv.

Repræsentation af Veff Serrations-designet

Veff Flat Top Serrations®

Designeren Tom Veff er ekspert i kanten på knivsbladet, og med dette design får du en kniv med takker i bundkanten af knivsbladet, så du nemt og effektivt kan skære i fiberholdige materialer. Det vil føles som en kniv der skærer i smør!

Repræsentation af Veff Flat Serrations-designet

Easy Clean Sheath

Når du bruger din kniv i det fri, kommer der altid støv, skidt og sand på den – men det er ikke noget problem med dette produkt! Med en Easy Clean kappe til din kniv, kan du nemt og hurtigt rense kniven for snavs ved at køre den igennem. Derefter kan du lægge kappen over din kniv, så den er sikker og beskyttet.

Repræsentation af Easy Clean Sheath-designet

M16®-ZLEK

Dette design er udviklet til at hjælpe dig lynhurtigt i krisesituationer. Selvom knive med dette design oprindelig er tiltænkt til brug af ordensmagten, så kan den også redde liv ved civil brug. Designet har Carson Flipper til hurtigt at flippes ud og ind, skærer til at skære sikkerhedsseler over, og en vinduesknuser i wolframkarbid. Sagt med andre ord: knive med dette design kan redde liv hvis en krisesituation opstår i trafikken eller andre steder!

Repræsentation af M16-ZLEK designet

 

Swindle™ Clip

Dette design er udviklet af Ken Onion, så du kan hægte din kniv let og fast til din lomme – og se classy ud samtidig!

Hvis du vil se hvordan Swindle Clip ser ud på en kniv, så se med her.

Repræsentation af Swindle-designet

Folder Actuation System

Når du er I felten, og nogle har brug for hjælp, er det sidste du ønsker at fifle med din kniv. Her har CRKT®-modeller traditionelt anvendt den behændige og prominent tommelfingeråbner til deres knive. Hvis du har behov for større fart når du åbner din kniv end normalt, så har CRKT lige hvad du har brug for.

Outburst® Assisted Opening

Lynende hurtig. Åndssvagt nem at bruge. Dette er blot nogle af beskrivelserne af dette patenterede åbningssystem fra CRKT. Du skal blot manuelt folde kniven 30 grader ud, og så springer den automatisk fuldt ud, så du er klar! Den kraftige fjeder holder også knivsbladet låst sikkert fast, når du ikke anvender den. I mange af CRKTs knive har de koblet Outburst®-systemet med andre systemer, f.eks. Fire Safe®, så knivene er nemme og sikre at bruge.

Hvis du vil se, hvordan man anvender Outburst Assisted Opening, så se med her.

Repræsentation af Outburst Assisted Opening-designet

Carson Flipper

Dette design er udviklet af den tidligere oversergent Kit Carson, og er en genial ny måde at åbne lommeknive på. Kniven har en ”flipper” på bagkanten, som man bare kan trykke ned for at springe knivsbladet frem og låse det fast.

Se designet i aktion på én af CRKTs knive her:

Repræsentation af Carson Flipper-designet

 

Folder Safety Systems

Når du bruger din kniv, vil du gerne bruge den med tilliden til at den kan klare jobbet og samtidig holde dig sikker. Derfor har CRKT® ført an I udviklingen af låse- og sikkerhedssystemer til knive, så brugeren kan opleve den optimale tryghed i brugen af sin kniv.

ILS™

Med Ikoma Lock Safety (eller ILS™) har du den ekstra sikkerhed du behøver, når fnuller, skidt eller snavs hæmmer din låsefod. Designeren Flavio Ikoma tilføjede i dette design en løftestang med en albue, som automatisk sætter en nål mellem lineren og framen. Dette hjælper til at forhindre, at lineren glider ned af bladrampen, så du er sikker på ikke at komme til skade. Når du bruger en kniv med ILS™ kan du trykke ned på ILS™ tommelfingerknappen og presse låselineren over for af afkoble sikkerhedssystemet.

Se en demonstration af hvordan ILS™ virker her

Repræsentation af ILS-designet

Locking Liner Safety

CRKTs locking liner safety er en innovativ og genial måde at give dig mere sikkerhed ved brugen af din kniv. Sikkerhedssystemet sætter en nål mellem låsefoden og framen på kniven. Nålen agerer som et ekstra lag sikkerhed, så låsefoden har mindre risiko for at frakoble ved brug.

For at aktivere sikkerhedssystemet skal du manuelt trykke sikkerhedstangen frem. For at lukke kniven skal du trykke sikkerhedsstangen tilbage, flytte låsefoden over, og folde knivsbladet tilbage i dens foldede position.

Repræsentation af Locking Liner Safety-designet

Automated Liner Safety

Dette design er videreudviklingen af ovenstående Locking Liner Safety. Sikkerhedssystemet sætter en nål mellem låsefoden og framen på kniven. Nålen agerer som et ekstra lag sikkerhed, så låsefoden har mindre risiko for at frakoble ved brug.

For at folde kniven sammen skal du trække den lille rødfarvede sikkerhedsstang tilbage, glide låsefoden over, og folde kniven sammen. Dette design er specielt til dig, der vil have det mest sikre system på markedet – valget er givet på forhånd.

Repræsentation af Automated Liner Safety-designet

L.B.S.™

Der findes ikke nogen bedre person til at udvikle et sikkerhedssystem til knive, end den moderne foldeknivs fader, Ron Lake. Med L.B.S.™ (Lockback Safety) skal du bare sætte knivsbladet i dens åbne eller lukkede stilling, og trykke en knap frem for at låse fast. Nemt og simpelt!

Hvis du vil se hvordan L.B.S.-designet virker, så se med her.

Repræsentation af LBS-designet

Fire Safe® Safety

Dette sikkerhedsdesign er nemt at åbne og utroligt sikkert, og anvender en sikkerhedsnål på låsefoden. Aktueringsmekanismen hjælper med at forhindre at knivsbladet springer ud ved et uheld, og kommer i to former.

Fire Safe Thumb Stud

Tryk den fjedringsladede tommelfingerbolt for at frigøre sikkerhedsnålen og låsefoden.

Fire Safe Thumb Disk

Tryk tommelfingerdisken for at frigøre sikkerhedsnålen og låsefoden.

 

Lige meget hvilken en af de to udgaver du anvender, er det nemt og intuitivt at bruge. Puf let din tommelfinger udad, og OutBurst® klarer resten.

Hvis du vil se hvordan Fire Safe Safety-designet virker i praksis, så se med her.

Fire Safe Safety-designet