Hvad er Multicam?

Multicam er udviklet til den amerikanske hær, som besluttede, at alle operationer efter Afghanistan i 2010 skulle udrustes med udstyr i MultiCam®-mønsteret. Herefter er farven blevet en standard indenfor militær brug. Mønsteret bruges også af Forsvaret, som begyndte anvendelse med Hold 15, der skulle til Afganistan i 2013. Efterfølgende skulle alt overgå til MultiCam® mønsteret.

MultiCam® kommer i forskellige farver, hvor den mest kendte er det grønne, sand og grå mønster. 

Mønsteret kommer i følgende versioner:

  • MultiCam®
  • MultiCam-Arid™
  • MultiCam-Tropic™
  • MMultiCam-Alpine™
  • MultiCam-Black™

De forskellige farver bliver ofte brugt sådan som det fremgår nedenfor. 

MultiCam®

MultiCam®-mønsteret blev udviklet til effektivt at begrænse visuel og infrarød oplysning af en person, der opererer på tværs af en meget bred vifte af fysiske miljøer og årstider. Mønsteret er det grønne, og det bliver ofte brugt i tre sæsoner, i områder der indeholder mange sten, buskadser, sand og jord. Dette kaldes også multi-miljø.

 

MultiCam-Arid™

MultiCam-Arid™-mønsteret blev udviklet til effektivt at reducere visuel og infrarød oplysning af en person, der opererer i ørkenmiljøer, der overvejende består af sand og sten. MultiCam Arid™ kan ofte forveksles med den almindelige Multicam, da der er et vist overlap på vigtige dele af mønsteret. Så brugen af MultiCam® udstyr med MultiCam Arid™-beklædning resultater i et velkoordineret sløringssystem.

 

MultiCam-Tropic™

MultiCam-Tropic™-mønsteret blev udviklet til effektivt at reducere visuel og infrarød oplysning af en person, der opererer i tætte junglemiljøer, som er områder der overvejende består af tropisk plantemiljø, der forbliver relativt upåvirkede af årstiderne. MultiCam-Tropic™ paletten komplimenter og overlapper dele af de vigtigste MultiCam®-mønstre, så bruger du MultiCam® udstyr med MultiCam-Tropic™-beklædning, bliver det et godt sløringssystem.

 

MultiCam-Alpine™

MultiCam-Alpine™-mønsteret blev udviklet til effektivt at reducere visuel og infrarød oplysning af en person, der opererer i snedækkede omgivelser. Det er beregnet til at blive brugt i alle områder, der har betydelige mængder sne. MultiCam Alpine™-mønsteret kan anvendes med MultiCam® udstyr, men effektiviteten af camouflagen afhænger af det overordnede niveau af snedække der er tilstede. 

 

MultiCam-Black™

MultiCam-Black™-mønsteret blev udviklet for at imødekomme de unikke krav fra politiets indsatststyrker, der opererer i højrisiko miljøer. MultiCam-Black™ er designet til at supplere en officers eksisterende udstyr, og præsentere et skarpt, professionelt billede til top-tier retshåndhævende enheder. Mønstreret bliver brugt til specialstyrker over hele verden.

 

Multicam