Hvad er PrimaLoft®?

Hvad erPrimaLoft®?

PrimaLoft® er et selskab der laver patenteret varmeisoleret materiale af syntetiske microfibre til tekstiler, som blev udviklet til den amerikanske Hær i 1980'erne.


Når jakker, handsker eller sågar soveposer indholder Primaloft, er det et produkt, du kan være sikker på holder dig varm og tør, når du udsættes for det for hård vind og vejr. Ligeledes er Primaloft er super godt til danske forhold, da vejret i Danmark kan været skiftende meget hurtigt. 

I USA, er moderselskab for Primaloft divisionen en høj Teknologisk enhed, der ikke laver andet end at vidreudvikle på Primaloft isolering. Dette skyldtes en kontrakt mellem den amerikanske hær og PrimaLoft® i 1983. Hæren ville udforske nye former for isolering teknologi, der kunne holde deres mænd varme på misionerne. Da man startede med udviklingen, havde man krav om at isoleringen skulle være lige så varm som gåsedun, men samtidig skulle holde til regnvand.

Materialet udgørs af fibrene der udformer små luftlommer som kan hode på varmen, så isoleringen arbejder hele tiden rundt om kroppen. Det gode ved Primaloft er, at det kan modstå vand der prøver at sætte sig på fiberne, samt holder det godt på luften, som bliver opvarmet af kroppen og derved isolerer. Beklædningsgenstande fremstillet med Primaloft kræver mindre plads, da firbrene kan klemmes sammen uden at blive beskadiget, f.eks når det er pakket i en rygsæk eller kuffert.

Typer af Primaloft:
Primaloft fremstiller flere forskellige slags isolering til at modstå ekstreme udendørs forhold, med avanceret tørrings evne: Synergy isolering har forskellige ubrudte lag af fiber. Eco isolering indeholder fibre fremstillet af genbrugte materialer. Infinity isolering bruger forbundet fibre til at skabe en yderst blød tekstur. Primaloft fremstiller også garn, der også har vandafvisende egenskaber.

Der er 3 forskellige kategorier af PrimaLoft-isolering:
PrimaLoft Gold Insulation, PrimaLoft Silver Insulation og PrimaLoft Black Insulation.

Et fælles kendetegn for dem alle er at de er utroligt lette. De er alle også meget pakkbare, hvilket gør produkter med PrimaLoft-isolering nemme at havde med på tur, da det er nemme at pakke sammen og fylder ikke meget når de er komprimeret.
Ud over at være lette er alle produkter der er lavet med med PrimaLoft også vandtætte. Dette er en stor fordel i modsætning til f.eks dun. Hvis dun først bliver våde, holder de på kulden.

Alle Primaloft isoleringsmaterialer er også meget åndbare. Da fibrene lader fugtdampen passere igennem. Dette betyder, at selvom du bliver svedig, vil isoleringen beskytte dig mod at blive kold. PrimaLoft er også stolte af forholdet mellem varme og vægt af deres isoleringer. Det betyder, at deres materialer bevarer kropsvarmen mens at dampen kan passere.

 

PrimaLoft Gold Insulation

PrimaLoft Gold isolering er den bedste type fra primaloft. Det er syntetisk isolering som kommer i mange varianter. Den er specielt designet til folk, der fører en aktiv livsstil, selv når vejret udenfor er frygteligt. Derfor er dets primære fokus at bevare og give varme, når du bliver våd. 

PrimaLoft Gold Insulation Eco er lavet af 55% genbrugt indhold, som værner om miljøet, da det er af genbrugt matriel. Den kan pakkes, ekstremt let og har en utrolig 98% termisk effektivitet. Denne isolering blev skabt på en sådan måde, at den absorberer mindre fugt fra starten, samtidig med at den tilskynder til passage af fugtdamp for at sikre, at du ikke bliver kold eller klam.
Mange af de store tøjmærker bruger denne isolering da den er miljøvenlig.

PrimaLoft Gold Insulation Down Blend. Som ordet siger er denne isolering er lavet af 30% PrimaLoft fibre og 70% gåsedun. Her er dun og fibre mixet til en  hybridisolering. Hvor man først behandler dun for at de er vandafvisende og derved har sværer ved at våd. Med denne behandling tørrer det hele også meget hurtigere. Med Down Blend-isoleringen forbliver du tør og varm i længere perioder, end du ville med bare almindelig dun.

 

PrimaLoft Silver Insulation

PrimaLoft Silver isolering fungerer lidt dårligere end PrimaLoft Gold. Dette produkt er for at imødekomme flere kunder der efterspurgte et billigere alternativ, hvor du ikke helt har samme opbygning som ved Guld. Så hvis du ikke har råd til at købe noget, der er isoleret med PrimaLoft Gold, så er sølvisolering det bedste alternativ.

Denne type isolering er ekstremt holdbar, og PrimaLoft Silver Insulation Active gør et fremragende stykke arbejde med at holde dig varm, mens du har det sjovt udendørs. Det er let og pakkbart, hvilket f.eks. Gør det til et fremragende valg til en campingtur. Det er også utroligt blødt, hvilket garanterer, at du ikke kun bliver varm, men også behagelig. 

Sølv-kategorien af ​​isolering har også en dunblanding med et forhold på 60% dun og 40% syntetiske PrimaLoft-fibre.

PrimaLoft Silver Insulation Eco findes i mange highend produkter. Den er lavet af 70% genbrugsindhold. Hvor 1 kg af isolering indeholder ca. 28 plastflasker. Så bortset fra at beskytte dig, beskytter denne isolering også miljøet, hvilket er et stort plus. Denne mid-loft isolering tørrer betydeligt hurtigere end de andre da det er en af deres fremragende funktioner i vådt vejr.

 

PrimaLoft Black Insulation

Denne type isolering er bedst egnet til hverdagsbrug, hvilket afspejles i prisen på produkter, der indholder primaloft Black. Denne er lavet som en lavbudget isoleret til jakker, sko eller tøj. Det er ikke en dårlig isolering da det er en de har brugt meget energi på at udvikle, så den er billigere at producere. Så er du til Primaloft og gerne vil spare et sted er PrimaLoft Black isolering godt for pungen

Sortimentet af PrimaLoft Black isolering er ret lille og har kun 3 forskellige typer materialer. Alle 3 typer er utroligt pakkbare, åndbare, vandtætte og lover at give varme uden unødvendig masse.

  • PrimaLoft Black Insulation Eco, der er lavet af 60% genbrugsmateriale.
  • PrimaLoft Black Down Blend, som består af 50% syntetiske fibre og 50% dun, der er vandafvisende.
  • PrimaLoft Black Insulation Hi-Loft med fibre, der giver høj loftisolering, der resulterer i et puffer look og feel, men giver også ekstra holdbarhed.