Stormlighter

Hos Outdoorpro.dk forstår vi vigtigheden ved at have en stormlighter til rådighed, da det er en lighter, som kan tænde – selv i den vildeste storm. Selve lighter-delen er en smule anderledes end en normal lighter, fordi gassen i stormlighteren kommer ud og brændes af via. en glødetråd.

Oftest kan flammen på en stormlighter blive helt op til 1000-1500 grader varm! Det gør, at flammen bliver meget intens, og den kan derfor starte næsten alt brændsel op i selv den vildeste storm.

Med en Stormlighter fra et af de kendte mærker her på siden er du ikke kun sikker på at kunne få ild. Du er også sikret en pålidelig lighter, som virker, når du skal bruge den.

Mere information om Stormlighter

Hvad er en stormlighter?

Undrer du dig over, hvad en stormlighter helt præcist er? Det fortæller vi dig her. En stormlighter er en lighter, som kan antænde en flamme, der ikke slukkes af vindstød. Normalt vil en flamme fra almindelige lightere, stearinlys og tændstikker oftest slukkes af vindstød. Derfor kan du bruge en stormlighter i de udfordrende omgivelser, hvor vinden blæser kraftigt og det ellers vil være svært at tænde et bål. En stormlighter bør være en af de vigtigste ting, du tager med i rygsækken.

De mange fordele ved en stormlighter

Med en stormlighter til din næste tur er du helt sikker på at kunne tænde ild, selvom det blæser. Du kan få ild, hvor du umuligt kan tænde noget med et tændstål eller tændstikker. Det kan være en fordel for dig at købe en stormlighter med gas, fordi den ofte giver en meget højere varme til at tænde dit bål eller en lille pibe.

Herunder ser du fem fordele ved en stormlighter:

  • Mulighed for ild, selvom det blæser
  • Flammen afgiver en meget højere varme
  • En pålidelig kilde til ild
  • Undgå besvær med at få gang i bålet
  • Gør turen på shelterpladsen eller ud i vildmarken lettere

Er du en af dem, som har prøvet at antænde fyrværkeri, bål eller en cigaret med normale tændstikker eller en lighter, når det blæser? Så er du nok klar over, hvor svært det er at arbejde med. Det problem er helt væk med en stormlighter, fordi den blå flamme fungerer ved en højere temperatur end den orange flamme fra standard lighteren. Stormlighteren er derfor ideel til shelterturen, hvor du vil være sikret at kunne få gang i bålet – også selvom vejret er udfordrende.

Står du i en presset situation, kan det måske have afgørende betydning for dig at kunne tænde et bål hurtigt. Her vil du sætte pris på den pålidelige kilde til ild, som en stormlighter er.

Hvilken stormlighter skal du vælge?

Der findes mange forskellige typer af lightere på markedet. Selvom du gør dit bedste for at indsnævre de mange valgmuligheder, står du stadig overfor mange valgmuligheder.

Vi anbefaler, at du sætter dig ind i, hvilke forskellige egenskaber de forskellige typer af lightere kan tilbyde. Herefter sammenligner du med, hvad der passer til dit budget og dit behov. Selvom en lighter ofte ikke er den dyreste post, du kommer forbi, så kan det godt betale dig at finde den rigtige. Du slipper for at skifte den ud flere gange, og du får glæde af den i mange år fremadrettet.

Herunder fortæller vi dig om forskellen på en stormlighter vs. en almindelig lighter samt forskellen på en stormlighter vs. et tændstål.

Forskellen på en stormlighter vs. en almindelig lighter

Stormlighteren kan, som navnet angiver, tænde ild i stormende omgivelser, fordi flammen er meget varmere end i en almindelig lighter. Du vil tydeligt kunne se, at flammen i en almindelig lighter har en orange glød. Ved en stormlighter er lighterens flamme ca. 1300 grader varm. Flammen er blå og næsten helt usynlig.

Et godt tip er, at du skal passe på dine fingre, når du tænder din stormlighter. Den kan give dig meget seriøse forbrændinger på meget kort tid.

Et tændstål vs. en stormlighter?

Det mest pålidelige alternativ til en almindelig lighter er et tændstål. Det består af en magnesiumlegeret stang i forskellig længde., som sender 3000 graders varme gnister ud. Et tændstål fungerer ved, at du enten slår eller trækker et stykke metal hen langs stangen.

Gnisterne fra tændstålet kan antænde lettere brændbare materialer. Det kan være helt tørre blade, birkebark, bomuld eller andre tørre kvasmaterialer. Fordelen ved tændstål er, at det i modsætning til stormlighteren ikke er afhængig af brændstof for at fungere.

Et tændstål har dog den udfordring, at du skal være god til teknikken for at få det mest optimale resultat. Du kan nemt komme til at trække en del gnister med tændstålet, selvom du stadig ikke kan antænde dit optændingsmateriale. Med stormlighterens konstante flamme er det nemmere for dig at antænde ting.

Sådan vedligeholder du din stormlighter

Holdbarheden hænger direkte sammen med, hvor meget du rengør din stormlighter. Jo bedre du er til at passe på din lighter, jo længere tid vil du have glæde af den. Her får du tre råd til at vedligeholde din stormlighter.

  1. Rengør din lighter efter du har påfyldt den flydende brændstof – f.eks. benzin. Overfladen kan ødelægges af den overskydende væske
  2. Har du en traditionel lighter bør du klippe den afbrændte del af vægen af. Det sikrer dig en stabil flamme. Du skal også udskifte tændsatsen jævnligt
  3. Du kan bruge en spraydåse med komprimeret luft til at blæse lighterhovedet fri. Snavs og skidt er ikke godt for lighteren

Køb din Stormlighter hos Outdoorpro.dk

Gør som mange backpackere, udendørselskere og almindelige folk og brug din stormlighter fra Outdoorpro.dk hele året rundt. Stormlighteren er dit redskab til at holde varmen i kulden og blæsten.

Hold øje med vores webshop. Her kan du være heldig at finde et godt kup, når prisen på stormlightere falder. Kvaliteten er altid den samme høje standard, uanset, om du køber din e varer til fuld pris eller som et fint tilbud.

Har du spørgsmål omkring køb af din stormlighter, eller skal du have hjælp til din ordrer? Vi er altid klar til at hjælpe dig. Vores kundeservice vil besvare alle dine spørgsmål med et smil. Du kan finde den helt rigtige stormlighter til dine behov her hos os.