Sprittabletter

Skal det være nemt? Så er sprittabletter til optænding det helt rigtige til dig der vil ud og nyde naturen, men hvor det skal være nemt at lave mad eller varme mad eller drikke.

Spritrabletter er en billig måde at komme igang med at lave mad i det fra, da du med brug af enten lidt sølpapir eller nogle sten kan komme igang.

Mere information om Sprittabletter

Vi har samlet en række fordele og ulæmper ved at bruge sprittabletter, her har vi taget udgangspunkt i en af de mest kendte producenter nemlig tyske Esbit, som har leveret til mange ture rundt om i verden, eller bare til en menig i forsvaret.

Nogle af de bedste fordele ved sprittabletter
- Det vejer ikke meget
- Let at anskaffelse i de fleste butikker
- Let opbevaring
- Nem at bruge
- Når du er færdig så pak sammen
- Stille, ingen lyd

Hvorfor skal du ikke vælge sprittabletter frem for spritbrænder.
- Langsomme
- Nemt påvirket af kulden
- Det soder
- Lugter

 

Mange menig fra Militæret eller Forsvaret kender til brugen af sprittabletter da man har fået udlveret et sæt, til at varme feltrationen på. Det kan være i mange former sprittabletten bliver brugt. Enten med en lille holder, hvor den kommer som en pakken med både holder og tabletter fra tyske Espit. Eller som en grill til at sætte din pande på.

En af de bedste fordele er brændværdien på sprittabletter frem for sprit. Ved Sprittabletter er den ca. 250watt højre ydeevne end ved almindelig sprit. Dette kan du mærke når du har det rigtige setup hvor du skærmer for vind og vejr. Når du så kommer til den højeste tempereatur vil den være en lille smule højre end ved almindelig brug.

Mange er glade for brugen af sprit da det også er nemt og du fylder bare op fra starten, og når du er færdig så lukker du bare. Hvor hvis du skal bruge sprittabletter skal du fylde på under vejs. Dette skal du være opmærksom på at gøre sikkert, da det kan give skader, både af ilden eller af varmen fra den tidligere sprittablet der er brændt ud.