Uldtøj til Børn

Det smarte valg for at undgå kolde, våde og syge børn!

Giv dit barn de bedste præmisser for at holde en god temperatur uanset vind og vejr, både ude og inde. Børn er aktive hele året, ofte udenfor, hvilket betyder at de har brug for ordentligt tøj for at holde varmen og have det godt. Med uld som det inderste lag giver du dit barn det bedste udgangspunkt for at bevæge sig og lege godt.

Læs mere her.

Mere information om Uldtøj til Børn

Uld er et naturmateriale, der holder dit barn varmt og samtidig giver kroppen mulighed for at ånde. Det danske vejr er omskifteligt og stiller høje krav til dit barns påklædning. Det danske klima gør det ofte vanskeligt at vurdere, hvor mange lag barnet skal have på. Hvis du giver dit barn for meget tøj på, kan det ikke bevæge sig frit og udfolde sig motorisk. Ligeledes betyder for lidt tøj, at barnet vil fryse, blive kold og risikere at blive syg. Børn har brug for tøj der holder dem lune og tørre, både inde og ude, om natten når de sover og til bevægelse og leg om dagen. Her er tøj i merinould et fantastisk valg! 

Merinould hjælper med at regulere kroppens temperatur, og det er derfor et ideelt materialevalg til dine børn!

Ren uld holder på varmen 4 gange bedre end ren bomuld og har samtidig en isolerende effekt. Men det er ikke kun i de kolde måneder at uld til børn er brugbart. Også i de varme måneder er uld et klogt valg, da det kan absorbere op mod 40% af sin egen vægt uden at føles våd på huden. Grundet uldens helt naturlige egenskab til at absorbere fugt og dens isolerende evne, kan det være med til at holde dit barn sundere og mindre syg hele året.

Søvn og uldtøj

Undertøj eller en natdragt i uld hjælper til at holde dit barn lun om natten. En god temperatur er en forudsætning for en god nattesøvn. Ofte sover børn uroligt i de perioder, hvor de udvikler sig meget mentalt og motorisk. Her er uld med til at regulere temperaturen og sikre, at dit barn hverken fryser eller får det for varmt.

Aktive børn

Børn er næsten konstant i bevægelse; de udvikler sig, tumler, kravler, løber, hopper og danser. At være aktiv kræver beklædning der sikrer bevægelsesfrihed, er åndbart og kan sikre en behagelig temperatur. Uldtøj giver dit barn bevægelsesfrihed til leg og bevægelse, samtidig med at det er tørt og varmt.

Ofte stillede spørgsmål til uld og børn:

Mit barn er ofte meget varmt, kan det så bruge uld?

  • Ja, uld hjælper barnet med at regulere sin temperatur. Uldens lange, snoede fibre skaber millioner af små luftlommer, som giver en stabil temperatur omkring barnets hud, så barnet hverken får det for varmt eller koldt. Hvis barnet sveder, vil ulden kunne suge 40 % af sin egen vægt, og derved holde barnet tørt. 

Er uld også effektivt, når det ikke er vinter?

  • Ja, uld er ikke kun til de kolde vintermåneder. Uld kan bruges året rundt, da det er temperaturregulerende og hjælper til at transportere sved væk fra kroppen. Vælg evt. Aclimas LightWool til de varmere måneder og Aclima WarmWool i de kolde. 

Kan jeg vaske mit barns uldundertøj i maskinen?

  • Ja, uld kan vaskes på uldprogram, husk blot at bruge vaskemiddel til uld! Læs vores vaskeanvisninger her, så er du godt klædt på. 

Er det muligt at få uldtøj der ikke kradser?

  • Ja, moderne uldtøj er både blødt og lækkert. Vælg de rigtige produkter, fremstillet af merinould eller bomuld kombineret med merinould. Særligt Aclima har stor erfaring i uldtøj fremstillet i den fineste merinould. Læs mere om merinoulden her.