Vegan Daal With Rice
Lækker vegansk daal med ris lavet af økologiske ingredienser
Her får du en pose med daal med ris, der er nem at lave på turen, og som smager vildt godt. Daal er en klassisk og lækker indisk ret. Her får du den lavet med grønne og røde linser i en rig sovs med ingefær, karry og kokosmælk, dampede ris og store stykker spinat. Nyd klassikeren fra det indiske køkken med denne pose. Retten giver dig 644 kcal for sine 522 g pr. pose.
For at anrette maden skal du åbne posen og fjerne oxygenbrikken, hvorefter du tilføjer ca. 380ml kogende vand. Rør om. Lyn posen grundigt, og lad derefter stå i 10 minutter. Velbekomme!
Næringsindhold per 100 g (tilberedt)
Energi | 516 kJ/123 kcal |
Fedt | 4,2 g |
- heraf mættede fedtsyrer | 0,7 g |
Kulhydrat | 16 g |
- heraf sukkerarter | 1,0 g |
Protein | 4,4 g |
Salt | 0,95 g |
Ingredienser:
Røde og grønne linser, ris, butternut squash, løg, rapsolie, kokosekstrakt, spinat, salt, æbleeddike, ingefærsjuice, karry (indeholder sennep), hvidløg, gulerod, porre, blomkål, persille, broccoli, fennikel, savoykål, selleri, sukker, gurkemeje, chili, div. krydderier.
*Produktet kan indeholde spor af hvede og byg.
Størrelse: 142 g
Vil du selv lave en indisk daal?
Firmaet bag denne pose daal, Trail Organic Food, er helt åbne og ærlige om deres produkter. Det gælder alt fra ingredienser til produktionen af produkter, og grundet denne åbenhed udbyder de også deres opskrifter. På den måde kan du selv lave det du får i posen, og vide hvor lækker maden er. Vi gengiver deres opskrift her, så du selv kan prøve den. Prøv med økologiske ingredienser, for det er det du får i posen!
Opskrift til 2 personer
Ingredienser:
- 150 g tørrede røde linser
- 200 g tørrede grønne linser
- 2 hele løg (skåret i små tern)
- 2 fed hvidløg
- 20 ml ingefær (juicet)
- En knivsspids tørret chili
- 30 g karrypulver
- 1 ½ liter grøntsagsbouillon
- ½ teske gurkemejepulver
- 70 ml olivenolie
- 300 g græskar (i små terninger)
- 20 ml æbleeddike
- 25 ml kokosmælk
- 150 g basmatiris
Fremgangsmåde:
Sautér løget og hvidløget i en mellemstor gryde med olivenolien. Steg det i 10-12 minutter, eller indtil de er bløde.
Tilføj krydderierne, og steg blandingen i yderligere 3 minutter.
Tilføj begge typer linser sammen med bouillonen. Bring anretningen op at koge, og lad det koge i 10 minutter.
Tilføj græskarret og lad det simre indtil de røde linser begynder at gå i opløsning, og de grønne linser er bløde.
Tilføj æbleeddiken og ingefærjuicen, smag til med salt.
Kog basmatirisen efter instruktionerne på posen. Når risene er færdige og dampet af, så tilføj dem til gryden med linserne og varm det blidt op.
Velbekomme!