Forebyggelse af vabler

Når du træner eller er på tur, så er en af de mest hyppige grunde til folk stopper, at de får vabler. Enten i sådan en grad at smærten ikke kan klares, eller at det er steder på kroppen som er så irritabel at du ikke kan klare mere. 

Derfor findes der en masse produkter til at stoppe disse irritation som kommer sig af friktioner mellem dit udstyr og så huden, så kroppen ikke laver disse blæner. Dette har vi samlet her så du kan fobygge inden uheldet er ude.

Oplever du ofte det samme sted at dine vabler kommer, så kan du måske undgå at skifte dine sko eller trøjer ud. Ved brug af enten tape eller gel der stopper irretationen på udsatte steder. Dette kan være ved at påføre det steder som bliver irritabel eller tape det på de steder friktionen kommer fra. 

 

Mere information om Forebyggelse af vabler

Når man får vabler, kommer det sig af friktion på det samme sted på kroppen. Her prøver kroppen at beskytte sig ved at lave en blære med væske. Denne bliver så til det vi kender som vabler.
Dette kan komme alle mulige steder på kroppen. Både på føderne men også på skulderne. På skulderne opstår det ofte ved slid fra en tung taske, eller fra en dragt der gnider gentagende gange på huden.
Der kan det være godt at påføre den udviklet tape eller en silikone som laver et ekstra lag hud.

Mange mennesker kender kun til vabelplaster, som oftest først bruges når vablen er kommet. Dette er også rigtig at gøre, men du kan faktisk modbygge vablen længe inden den kommer.